ΔΥΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Λίγες ώρες μετά την αγρυπνία που τελέστηκε σε όλο το Άγιον Όρος για την προστασία από τον κορονοϊό, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά και το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στο Άγιο Όρος.

Πρόκειται για μεσήλικα Μοναχό από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος , ο οποίος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ή σύμφωνα με άλλες πηγές στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η υγεία του μοναχού παραμένει σταθερή. Ο μοναχός είχε ταξιδέψει στην Αγγλία με τριμελή αντιπροσωπεία του μοναστηρίου. Αμέσως μετά την επιστροφή τους από την Αγγλία οι τρεις μοναχοί, ακολουθώντας τις σχετικές κρατικές οδηγίες, τέθηκαν σε καραντίνα σε Κελί, σε κάποια απόσταση από την Μονή.

Οι άλλοι δύο μοναχοί της ίδιας μονής παραμένουν σε καραντίνα.

Το Άγιο Όρος, εδώ και μία εβδομάδα έχει κλείσει τις πύλες του στους προσκυνητές, λόγω του κορονοϊού. Πριν από μερικές μέρες, ύποπτα συμπτώματα είχε εμφανίσει και ένας Ιταλός προσκυνητής, ενώ βρισκόταν στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στο ΑΧΕΠΑ, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για γρίπη.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Χαλκιδική πρόκειται για έναν 42χρονο από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος φέρεται να οδηγήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου στο ΑΧΕΠΑ, που είναι κέντρο αναφοράς ύποπτων συμπτωμάτων και τα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι θετικός στον Covid-19.

Μάλιστα, ο άνδρας είχε μεταβεί τις προηγούμενες ημέρες στην Καστοριά, που έχει παρά πολλά κρούσματα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος προχώρησε στις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αρχικά είχε βγει αρνητικός, στη συνέχεια διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου διαγνώστηκε θετικός.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 28 & 29/3/2020]