Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑ

Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στις 29/5 στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικνύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνοδεύεται πάντα από συμμετοχή στον Εσπερινό.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/, 25/5/2018]

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Τα προβλήματα της Αρναίας μέσα από τα μάτια των παιδιών. Τα παρέθεσαν οι μαθητές του Α1 στον Αντιδήμαρχο του  δήμου Αριστοτέλη κ.Τσακνή στις 22/5/2018 και τα συζητήσαν μαζί του, Τα παιδιά συζήτησαν με τον Αντιδήμαρχο για τα προβλήματα που εντόπισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά και που βιώνουν καθημερινά στον δήμο. Έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τα αδέσποτα ζώα, την παράνομη στάθμευση, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τα σκουπίδια και τα συνθήματα στους τοίχους, τα άδεια καταστήματα, τα ελλιπή δρομολόγια λεωφορείων, τα κονδύλια για τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και εγκαταστάσεις.

Δείτε εδώ το βίντεο της παρουσίασης

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/, 26/5/2018]

 

Η ΔΡΑΣΗ “ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ” ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

Η δράση “Ημέρες Ποδηλάτου” που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών και των μεγάλων σχετικά με την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη από 11 έως 13 Μαΐου, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή της Τροχαίας και με την υποστήριξη του Ελληνικού Χρυσού. Το βασικό κορμό του ποδηλατικού τριμήνου που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με φορείς και δομές της πόλης, ήταν η εγκεκριμένη δράση κυκλοφοριακής αγωγής και οδική ασφάλεια «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια», πλαισιωμένη από διάφορα θεματικά εργαστήρια .

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/, 25/5/2018]

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ?

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, φορείς της Θεσσαλονίκης ακόμη και γνωστοί antigold της πόλης καταδίκασαν την πρωτοφανή επίθεση ξυλοδαρμού που υπέστη ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σήμερα κλείνουμε μια εβδομάδα από την επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν ακούγεται ούτε φωνή, ούτε ακρόαση δημόσιας καταδίκης από το δημαρχείο της Ιερισσού.

Γιατί άραγε τόση σιωπή από έναν δήμο, που φημίζεται για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει, άμεσα κιόλας, σε τέτοιες περιπτώσεις;

Για παράδειγμα, γνωστές είναι οι σκληρές κριτικές που ασκεί κατά καιρούς στις αστυνομικές δυνάμεις, που επιχειρούν να ανακόψουν την εισβολή antigold εξτρεμιστικών στοιχείων μέσα στο μεταλλείο των Σκουριών κάνοντας λόγο για “υπέρμετρη αστυνομική βία” και “καταστολή” και “αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις”.

Κάποιες κακές γλώσσες λένε, ότι στο δημαρχιακό κτίριο Ιερισσού κρατούν αυτή την “ουδέτερη στάση”, επειδή δεν μπορούν να ξεχάσουν πως ο δήμος Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Γιάννη Μπουτάρη δεν έβγαλε ποτέ ψήφισμα εναντίον της επένδυσης, σε σχέση με άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, που λειτουργούσαν αφελώς χωρίς να ξέρουν ούτε καν που πέφτουν οι Σκουριές…

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η δημοτική αρχή μιας τόσο ευαίσθητης κοινωνίας που έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια από την ρατσιστική βία, κυρίως σε βάρος μεταλλωρύχων, θα έπρεπε σε κάθε δυνατή ευκαιρία να υπενθυμίζει πόσο καταδικαστέα είναι κάθε μορφής βία και πως δεν πρέπει για κανένα λόγο να νομιμοποιείται πολιτικά στο όνομα οιονδήποτε αγώνα…

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 25/5/2918]