ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΈΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Την Υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη συνάντησε στο γραφείο της στο Υπουργείο Τουρισμού, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κος Ιωάννη Γιώργος.  

Τα θέματα συζήτησης πολλά, στόχος όμως ένας: 

«Η ανάπτυξη Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην Χαλκιδική µε σκοπό την επέκταση της θερινής περιόδου, αλλά και την ανάδειξη χειμερινών τουριστικών προορισμών εντός της Χαλκιδικής.» 

Δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό προορισμού μαζικού τουρισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα, η Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια εμφανίζει δυνατότητες ανάδειξης και σε εναλλακτικό προορισμό, πέραν του κύριου τουριστικού προϊόντος της (ήλιο και θάλασσα). 

Αναφορικά µε τις Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού που ήδη λαμβάνουν χώρα στη Χαλκιδική, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα επισκέψιμα και σύγχρονα οινοποιεία της περιοχής, τις γαστρονομικές δράσεις/εκδηλώσεις, τους ορεινούς και παραδοσιακούς οικισμούς, τα ιαματικά λουτρά, αλλά και την γενικότερη αξιοποίηση του πολιτιστικού και θρησκευτικού αποθέµατος της. 

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, συζητήσαµε για τα έργα του Ταµείου Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) αρµοδιότητας του Υπουργείου Τουρισµού, καθώς επίσης και για τους Οργανισµούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισµού (γνωστοί ως DMMOs).  

Βασικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι προωθείται η συνέργεια µε ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και οργανισµούς, µε στόχο την ανάδειξη του εκάστοτε Δήµου, αλλά και της Χαλκιδικής γενικότερα. 

Συνεχίζουµε δυναµικά για µια ελκυστική Χαλκιδική 365 µέρες το χρόνο!

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 28/3/2024]