ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2024

Ανάμεσα στα έργα στρατηγικής σημασίας η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

Νέες χρηματοδοτήσεις για το 2024 εξήγγειλε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, σε ομιλία του μετά τα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica», σε δείπνο που παρέθεσε η Τράπεζα σε περίπου 200 πελάτες της από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεγάλου ανακοίνωσε ότι το 2024 οι νέες χρηματοδοτήσεις της Πειραιώς προς τον αγροτικό τομέα θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ του 2023. Όπως υπογράμμισε, «στόχος είναι οι χρηματοδοτήσεις αυτές να συμβάλλουν στην υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών δομών, τη ψηφιοποίηση, τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στους φυσικούς πόρους».

Παράλληλα, μιλώντας ευρύτερα για τις χρηματοδοτήσεις της Τράπεζας, ο CEO της Πειραιώς επισήμανε άτι κατά τη διάρκεια του 2023 η καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς έφτασε στο 1,7 δισ. ευρώ, «η υψηλότερη στην ελληνική αγορά», όπως σημείωσε.

«Για το 2024 στοχεύουμε σε παρόμοια υψηλά επίπεδα πιστωτικής επέκτασης, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ήδη χρηματοδοτούμε έργα στρατηγικής σημασίας όπως είναι το μετρό Θεσσαλονίκης, η Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος Θεσσαλονίκης (FlyOver), η ανάπλαση του χώρου του FIX, η κατασκευή νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Κομοτηνή και οι επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Μεγάλου διευκρίνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη προχωρήσει στη χρηματοδότηση 35 επενδυτικών σχεδίων στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, συνδυάζοντας πόρους του Ταμείου ύψους 330 εκατ. και δικά της κεφάλαια ύψους 380 εκατ. ευρώ.

[ΠΗΓΗ: INDUSTRY NEWSLETTER, 5/2/2024]