ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συνεχείς είναι οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, με την κατάσταση, σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, να έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Χλιάπα, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, συνεχίζεται  το ράλι τιμών, ωστόσο, υπάρχει μία σταθεροποίηση αυτές τις ημέρες, ενώ ο κόσμος δυσκολεύεται πάρα πολύ, δεδομένου ότι μία οικογένεια για τα βασικά είδη διαβίωσης, ξοδεύει κατά μέσο όρο 1.400 ευρώ τον μήνα. Οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους με πάνω από 20 ευρώ βενζίνη και προσπαθούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις. Στρέφονται δε, σε γειτονικές χώρες, για φθηνότερα καύσιμα και πιο οικονομικές παροχές υπηρεσιών. Στα νησιά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η πτώση του τζίρου στα βενζινάδικα.

Οι τιμές της βενζίνης “τσιμπάνε” και οι καταναλωτές δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν, καθώς, κάθε μέρα, παρατηρείται και μία αύξηση της τάξεως του 0,02- 0,04 ευρώ στα καύσιμα, τόνισε ο κ. Χλιάπας.

Απλησίαστα φαίνεται πως είναι και τα πρατήρια καυσίμων στα νησιά, καθώς οι τιμές σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Στα νησιά , όπου ο ΦΠΑ είναι μειωμένος, όπως για παράδειγμα στη Χίο, σημειώνονται μικρές μειώσεις.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 24/5/2022]