ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ TOURMAN 2021

Μία ιδιαίτερη συμμετοχή για την Ανατολική Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο TOURMAN 2021, από την κα Μαρκογιαννάκη Πολυτίμη, μόνιμος κάτοικος Στρατονίκης Χαλκιδικής, η οποία παρουσίασε την ανάπτυξη του Καταδυτικού Τουρισμού, στην Ανατολική Χαλκιδική, υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως τονίζει η ίδια “ακαδημαϊκή μελέτη, έρευνα, συμπεράσματα και στο τέλος προτάσεις”, είναι τα σημεία που πρέπει να τονιστούν. Στο επίκεντρο της έρευνας της βρέθηκε όλος ο Δήμος Αριστοτέλη με ιδιαίτερη αναφορά στην αποικία Ιππόκαμπων στο Στρατώνι Χαλκιδικής και στο νησί της Αμμουλιανής.

“Ευχόμαστε να έχουμε παρόμοιες συμμετοχές σε Διεθνείς Συνέδρια και γιατί όχι διακρίσεις και από άλλους συνδημότες μας, άλλωστε βρισκόμαστε στη γενέτειρα του Αριστοτέλη. Με μεγάλη μου χαρά σήμερα παρουσίασα στο Tourman 2021 Conference , την έρευνα που διεξάγαμε στην περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής, όσον αφορά την ανάπτυξη του Καταδυτικού τουρισμού σε μια μεταλλευτική περιοχή, ως μορφή βιώσιμης ανάπτυξης. Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος, έρευνας, ακαδημαϊκής μελέτης πάνω στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με τους όσους περιορισμούς υπήρξαν λόγω του COVID-19. Ένα πολύ ενδιαφέρον panel, με διεθνή συμμετοχή, ταξίδεψε στα νερά της περιοχής μας.”, ανέφερε η κα. Μαρκογιαννάκη.