ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ

«Κορυφαίος Ευρωπαίος νέος αγρότης στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά Βιώσιμη Γεωργία», ο Παύλος Τσακίρης από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης»

Σπουδαία διάκριση στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών που έγινε σήμερα στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέσπασε ο νεαρός αγρότης από τη Νεοχωρούδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, Παύλος Τσακίρης. Αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος νέος αγρότης στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία» για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Στο διαγωνισμό που έγινε στο πλαίσιο του 6ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών συμμετείχαν περισσότεροι από 200 νέοι αγρότες από 21 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη διαδικτυακή διεξαγωγή του 6ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών μία εκδήλωση στην οποία έχει τα τελευταία χρόνια ενεργό συμμετοχή και διοργανώνεται με επιτυχία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βράβευση του Παύλου Τσακίρη αποτελεί τιμή για τη χώρα μας και τους νέους αγρότες. Η οικογενειακή επιχείρηση του Παύλου Τσακίρη, παραγωγής βιολογικών αυγών και δημητριακών, βραβεύτηκε για την υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών που συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Θέλω να τον συγχαρώ από καρδιάς για την πολύ σημαντική αυτή διάκρισή του. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας του τον Ευρωπαίο αγρότη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δεσμευτεί για μία ισχυρή, βιώσιμη, ανταγωνιστική και δίκαιη Κοινή Αγροτική Πολιτική ώστε οι αγρότες μας να μπορούν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να παράγουν μοναδικά ευρωπαϊκά ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας και να προστατεύουν τις αγροτικές μας περιοχές. Ενώ δεδομένου ότι ήδη το 1/3 των Ευρωπαίων αγροτών είναι πάνω από 65 ετών η Νέα Γεωργική πολιτική της Ευρώπης πρέπει να παρέχει κίνητρα και οικονομική ασφάλεια για να καταστήσει τη Γεωργία ελκυστική και να προσελκύσει νέους αγρότες. Και είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε στη νεότερη γενιά των αγροτών την προοπτική να έχουν ένα ασφαλές μέλλον.

Μέσα από το θεσμό του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών που διοργανώνεται εδώ και έξι χρόνια με τεράστια επιτυχία από το ΕΛΚ δίνουμε βήμα στους νέους αγρότες μας για την ανταλλαγή καινοτόμων ιδεών, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών. Στο φετινό μας Συνέδριο που λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία διεξήχθη διαδικτυακά, συμμετείχαν πάνω από 200 νέοι αγρότες από 21 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 13/12/2020]