ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΩΝ

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός για τη σύνταξη μελετών έξι λιμανιών του Δήμου Αριστοτέλη, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρω.

Ένα από αυτά είναι και το λιμάνι των Πυργαδικίων για το οποίο θα υπάρξει πρόβλεψη για σημαντική επέκταση του λιμενοβραχίονα και οριοθέτηση χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιμένα.

Μέχρι όμως να φτάσει η στιγμή να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο λιμενικό έργο στα γραφικά Πυργαδίκια, ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Αριστοτέλη προχώρησαν στη συντήρηση των πλωτών του λιμανιού, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για τα μικρά σκάφη.

Ταυτόχρονα για τα Πυργαδίκια προχωρούν οι εξής εργασίες:

  1. Με το νέο έτος θα δημοπρατηθεί έργο ασφαλτοστρώσεων για μεγάλο μέρος του οικισμού, προϋπολογισμού άνω των 350.000 ευρώ.
  2. Συντάχθηκε μελέτη για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, με προοπτική να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη της.
  3. Προχωράει η σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του βιολογικού σταθμού.
  4. Δόθηκε εντολή για σύνταξη μελέτης τόσο για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας όσο και για τη δημιουργία ικανού χώρου στάθμευσης πριν την είσοδο στον οικισμό για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής φόρτισης του καλοκαιριού.
  5. Ο Δήμος προσπαθεί για την απεμπλοκή του έργου τοποθέτησης φίλτρων ύδρευσης, το οποίο τελματώνει στις αίθουσες των δικαστηρίων με ευθύνη των συμμετεχόντων εργολάβων στο διαγωνισμό.

“Σταδιακά τα Πυργαδίκια θα βρουν τη θέση που τους αρμόζει, ως μια από τις σημαντικότερες Κοινότητες του Δήμου μας” σχολίασε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikinews.gr/, 13/12/2020]