ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ: “ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΜΟΝΩΜΕΝΗ Η ΤΟΞΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΑΡΑΣ”

Έτσι χαρακτήρισε πριν λίγες μέρες σε απευθείας σύνδεση με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, η ανταποκρίτρια του κρατικού καναλιού από την Στερεά Ελλάδα τη νέα τοξωτή “σιδηροδρομική γέφυρα 26”, που βρίσκεται στην περιοχή του σεισμικού ρήγματος της Εκκάρας.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ δεν στάθηκε μόνο στην αξιοσημείωτη σεισμική μόνωση της γέφυρας, αφού το ρήγμα της Εκκάρας έδωσε το 1954 σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, επιπλέον την χαρακτήρισε “τεχνικό επίτευγμα” και “θαύμα της μηχανικής”.

Πολύ όμορφα λόγια για ένα εκπληκτικό κατασκευαστικό δημιούργημα Ελλήνων μηχανικών που τα αξίζει και με το παραπάνω. Είναι βέβαιο, πως για να εκφράσει τέτοια άποψη η δημοσιογράφος απευθύνθηκε σε ειδικούς ρώτησε και οι απαντήσεις που πήρε κατέταξαν στην δημοσιογραφική κρίση της το έργο σε ένα επίπεδο θαυμασμού και δημόσιας αναγνώρισης.

Όπως ακριβώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται όλοι οι κατασκευαστικές και τεχνικές παράμετροι της μεταλλευτικής επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική. Αλλά που τέτοια τύχη…

Τυχερή όμως είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Ούτε λόγος να γίνεται, αφού για να πει την άποψη της, ούτε το antigold τελωνείο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που έχει στηθεί στην Χαλκιδική (πάνω από 20 χρόνια) έπρεπε να ρωτήσει, ούτε έπρεπε να περάσει από τα διόδια λογοκρισίας, που έχει εγκαταστήσει η ΕΡΤ (κατόπιν κυβερνητικών εντολών) για το επενδυτικό έργο στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Άτυχοι οι μηχανικοί, λοιποί επιστημονικοί συνεργάτες και μεταλλωρύχοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας που πρέπει να αποδεικνύουν κάθε τρείς και λίγο σε όσους δεν έχουν καμία σχέση με την μεταλλευτική, πως δεν είναι ελέφαντες και περαστικοί…

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 5/2/2019]