ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ANTIGOLDGR.ORG #SKOURIES

Το antigoldgr.org βγαλμένο μέσα από τις πιο… ένδοξες σελίδες της ιστορίας του προέβη σε μια κίνηση ανάλογη του επιπέδου του. Έκανε… την καθιερωμένη ως προς την γραφικότητα καταγγελία του προς όλους όσους θα μπορούσε να κάνει για να προκαλέσει προβλήματα στην διεξαγωγή του 14ου διαγωνισμού ψαρέματος που γίνεται την προσεχή Κυριακή 22 Ιουλίου στο Στρατώνι.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το εμπαθές “παρατηρητήριο…” λειτουργεί έτσι ως προς την κοινωνία και τους επαγγελματίες του Στρατωνίου και ούτε βέβαια η τελευταία…

Το 2014 παραμονή του 10ου διαγωνισμού ψαρέματος στο Στρατώνι είχε κάνει ένα ανάλογο δημοσίευμα για να σαμποτάρει τον διαγωνισμό. Η ιστορία απέδειξε ότι το μόνο που κατάφερε, καθώς είναι τοις πάσι πλέον γνωστή η αναξιοπιστία του, ήταν να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων. Το ίδιο θα γίνει και φέτος.

Το πλέον αστείο της καταγγελίας που κάνει το antigoldgr.org πέρα από το ΦΕΚ του 1981 είναι η επίκληση των στοιχείων από το ΚΕΠΑΜΑΧ το οποίο πέρσι διαβεβαίωσε πως εδώ και 4 δεκαετίες σχεδόν η νυν μεταλλευτική δραστηριότητα δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση στην θάλασσα του Στρατωνίου.

Ψιλά γράμματα αυτά για την το επίπεδο της τοξικότητας που διακατέχει το “παρατηρητήριο…”, όπως πολύ σωστά έγραψαν και τα metalleiachalkidikis.grσε χθεσινή ανάρτηση τους.

Από την πλευρά μας επιλέγουμε να αναδημοσιεύσουμε όσα γράψαμε πριν από 4 χρόνια. Παραμένουν το ίδιο επίκαιρα.

«Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Στρατωνίου δε γινόταν να βρει καλύτερο «χορηγό» προβολής και διαφήμισης για το 10ο διαγωνισμό ψαρέματος που διοργανώνει.

Όσο και να ακούγεται παράξενο ο…. χορηγός της τελευταίας στιγμής γι’ αυτήν την εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος δεκάδων φίλων της ερασιτεχνικής αλιείας ακούει στο όνομα «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»…

Μπορεί με μια πρώτη ανάγνωσή η ανάρτηση που έκανε το antigoldgr.org να δείχνει ότι ο… αναγνωρισμένος από το πρωτοδικείο… οργανισμός θέλει να σαμποτάρει και αυτή την εκδήλωση που έχει σημείο αναφοράς το Στρατώνι, τα πράγματα όμως, κατά τη γνώμη μας δεν είναι έτσι, καθώς ως είθισται το «παρατηρήτηριο…» ότι σέβεται και εκτιμά το δυσφημίζει και το κακολογεί…

Έτσι και τώρα επικαλείται ένα ΦΕΚ του1981 βάση του οποίου απαγορεύεται η αλιεία στις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας δυτικά κατά μήκος 1.000 μ. μέχρι τη θαλάσσια περιοχή «Κουρί» του κόλπου Ιερισσού και μέχρι απόστασης 1 ν.μ.

Τα λέει αυτά το «παρατηρητήριο…» όταν στις 22 Ιουνίου επι ώρες μέλη του βρίσκονταν επάνω σε αλιευτικό σκάφος, που ψάρευε ανενόχλητο και δεμένο στην τσαμαδούρα της σκάλας φόρτωσης των Μεταλλείων, χωρίς να ‘χει ζητήσει προηγουμένως άδεια από τις λιμενικές αρχές που τώρα επικαλείται…

[Καλοκαίρι 2014: Όταν το antigoldgr.org ψάρευε στο Στρατώνι…]

Τα λέει αυτά ένας… οργανισμός που ανατρέχει σε ΦΕΚ 34 ετών τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει αποφάσεις του ΣτΕ του 2013…!!!

Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ακράδαντα, ότι καλύτερη προβολή δε θα μπορούσε να τύχει στο διαγωνισμό, καθώς απ’ ότι ισχυρίζεται το  «παρατηρητήριο…» η ζωή και η πραγματικότητα έχουν αποδείξει, ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο και αυτό είναι τοις πάσι γνωστό.

Επομένως, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι διοργανωτές να το ευχαριστήσουν προσκαλώντας το να συμμετάσχει τιμής ένεκεν με την τράτα του έστω την τελευταία στιγμή.

Άλλωστε Ιερισσός – Στρατώνι από θαλάσσης δεν είναι ούτε ένα καραφάκι τσίπουρο δρόμος και τις Κυριακές η εμπειρία έχει δείξει ότι στο ιδρυτή του «παρατηρητηρίου…» αρέσει να βρίσκεται στην “πατρίδα του ιππόκαμπου και το εξοχικό των δελφινιών”, όπως πολύ εύστοχα τιτλοφόρησε και τη διαφημιστική ανάρτηση του.

Αν δεν την αποδεχτεί την πρόσκληση οι διοργανωτές και οι διαγωνιζόμενοι, ας αυτοεπιβάλλουν ένα… χαράτσι στα αλιεύματα τους υπέρ του «παρατηρητηρίου…», έτσι ώστε να μαζευτεί μια ικανή ποσότητα, η οποία και θα του σταλεί για να την αξιοποιήσει όπως εκείνο νομίζει καλύτερα…

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση στον εγγυητή της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ενότητας στη ΒΑ Χαλκιδική!»

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 19/7/2018]