Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ…

maxresdefaultΠροφανώς αισθανόμενος την ανάγκη να δικαιολογηθεί, ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Σαράντης Δημητριάδης ανάρτησε εκτενή απολογητήριο στο αγαπημένο του μπλογκ του Παρατηρητήριου. Μας επισημαίνει αρχικά πως αυτός δεν έχει σχέση με μπαχαλάκηδες:

«Κατ’ αρχήν δεν είμαι εδώ φορώντας μάσκα, κρατώντας στρακαστρούκες, πετώντας πέτρες και βρίζοντας. Είμαι εδώ απλά ως ενδιαφερόμενος για το σημερινό θέμα  πολίτης, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ως σχετικός με το θέμα. Και δεν ήρθα για να εκτοξεύσω προκατασκευασμένες καταστροφολογικές προφητείες ή απειλές».

Στη συνέχεια περνά στην αντεπίθεση προσπαθώντας να υποστηρίξει εαυτόν, τον Τόλη και τους συνοδοιπόρους:

«Πόσο πραγματικά λάθος κάνουν οι ανωνύμως αρθρογραφούντες υποστηρικτές της εταιρείας όταν αντί να επικεντρώνονται κατά την υπεράσπισή της στο να δώσουν, εάν βέβαια μπορούν, πειστικές απαντήσεις σε αντικειμενικά στοιχεία που αποκαλύπτονται και στα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται, προτιμούν να επιτίθενται προσωπικά προσπαθώντας να μειώσουν όλους εκείνους που αποκαλύπτουν τέτοια στοιχεία […]»

Ως «ανώνυμος αρθρογράφος», θα θυμίσω στον κο Δημητριάδη πως οι απαντήσεις στα «αντικειμενικά στοιχεία που αποκαλύπτονται», έχουν δοθεί προ πολλού, και κάθε νέο «αντικειμενικό στοιχείο που αποκαλύπτεται» καταρρίπτεται πριν ακόμη δει καλά-καλά το φως της δημοσιότητας… Ας θυμηθεί τα «αρχέγονα δάση», τον τρεμολίτη, την τοξική σκόνη, την καταστροφή της μελισσοκομίας, το χάσιμο των επαγγελμάτων, τα ρήγματα της Στρατονίκης και όλα τα άλλα ευφυολογήματα της antigold προπαγάνδας….

Όσον γι αυτά που θεωρεί προσωπικές επιθέσεις, απλά να του θυμίσω ένα ρητό του σοφού λαού: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα κε Δημητριάδη, τον τρώνε οι κότες… Και κυρίως, γίνεται γραφικός… Επιλέξατε να εξομοιωθείτε με τον Τόλη και τον «αγώνα» του… Μην παραπονείστε, να υποστείτε τις συνέπειες…