ΙΓΓΛΕΖΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΙΕΣΗ

igglesi_katerina_0

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο γραφείο του με μέλη της Επιτροπής  Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, δηλαδή με τον Γιώργο Ζουμπά, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερισσού, τον Κώστας Ευθυμίου, τον Χρήστος Αδαμίδη και τον Θανάση Κρομμύδα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας Ενέργειας Αποστόλης Αλεξόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα εξέθεσαν τα γνωστά τους επιχειρήματα όπως ότι «η Ελληνικός Χρυσός στηριγμένη σε αποφάσεις αδειοδότησης της προηγούμενης κυβέρνησης, των οποίων αμφισβητείται η νομιμότητα, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στις Σκουριές». Επίσης παρουσίασαν τα γνωστά «επιστημονικά» τους στοιχεία για τις επιπτώσεις που θα έχει η συνέχιση των εργασιών και η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης.

Κι ο Λαφαζάνης, τι να πει… Ήταν βλέπεις μαζί και η «βουλεύτρια Ιγγλέζη», δικός μας άνθρωπος… Έτσι περιορίστηκε σε γενικότητες: πως είναι αποφασισμένος να εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της  νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις και τόνισε πως το κάθε βήμα που θα κάνει το υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι πάντα στέρεο, τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό.

Πάντως ο κος Λαφαζάνης συνεχίζει το ολίσθημα: Εξακολουθεί να ενημερώνεται από την πλευρά των antigold, χωρίς να ανέβει ούτε για αστείο στην ΒΑ Χαλκιδική να πάρει μια ιδέα για το έργο ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr, 23-03-2015