ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΌΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μία τοπική παραδοσιακή μονάδα οίνου στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής παράγει το καλύτερο ασύρτικο της περιοχής και είναι μία εκ των τεσσάρων επισκέψιμων επιχειρήσεων οίνου της περιοχής, ενισχύοντας τον οινοτουρισμό.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για τα εναλλακτικά πρότζεκτ τουρισμού, που τρέχει ο δήμος αυτή τη στιγμή ένα εκ των οποίων είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. «Κοιτάξαμε γύρω μας, είδαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, ένα από αυτά είναι η παραγωγή κρασιού με τέσσερα επισκέψιμα οινοποιεία στην επικράτειά μας με παραδοσιακά τσιπουροκάζανα στην περιοχή και ταυτόχρονα με 11 οινοποιεία μέσα στην Πολιτεία του Αγίου Όρους», ανέφερε αρχικά ο Στ. Βαλιάνος.

«Έχοντας αυτό ως αφορμή, έχουμε ενώσει αυτή τη διαδρομή, φτιάξαμε μια εικονική διαδρομή, που την ονομάζουμε ‘’από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα’’, όπου ο επισκέπτης της περιοχής βλέποντας όλα τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα να δοκιμάσει και το υπέροχο κρασί, που παράγει η περιοχή και ταυτόχρονα να μελετήσει τη λαογραφία, την παράδοση, τον τρόπο της μεταποίησης του αμπελιού, του σταφυλιού για το κρασί μας», σχολίασε.

«Έχουμε δικτυωθεί με μεγάλες οινοπαραγωγές της Ευρώπης, όπως είναι η Αλσατία, το Σαν Σεμπαστιάν, το Φράιμπουργκ με χιλιάδες οινοποιεία, με τρομερή παράδοση γύρω από το κομμάτι του οινοτουρισμού. Παίρνουμε παραδείγματα από την περιοχή και ανοίγουμε τον δρόμο της επισκεψιμότητας στον δήμο Αριστοτέλη και από αυτές τις περιοχές, που έχουμε κοινά χαρακτηριστικά», σημείωσε  δήμαρχος Αριστοτέλη.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, από https://www.ertnews.gr/, της Μαρίας Καλτσίδη, 22/2/2024]