ΜΟΝΙΜΟΣ «ΜΠΕΛΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ –ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!

Μπορεί η πλειοψηφία των κυνηγών να συμμορφώνεται με τους νόμους και τους κανόνες, υπάρχει όμως και μια μερίδα «κυνηγών» που συχνά δημιουργούν προβλήματα, είτε ασκώντας το αγαπημένο τους χόμπι σε περιοχές προστατευόμενες, είτε θηρεύοντας ζώα που απαγορεύεται. 

Άλλωστε, και η νοοτροπία ορισμένων κυνηγών να περιφέρονται με όπλο ακόμη και πάνω σε οδικό δίκτυο παραμένει «παγιωμένη» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κυνηγοί σε αρχαιολογικούς χώρους της Χαλκιδικής…

Σε μια αδικαιολόγητη ενέργεια προχώρησαν κυνηγοί σε αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή του ορεινού όγκου και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη,  παρά το γεγονός ότι το κυνήγι αποτελεί απαγορευμένη δραστηριότητα σε αρχαιολογικούς χώρους. Όπως ανέφερε στο Θέμα της Χαλκιδικής αναγνώστης – κάτοικος της περιοχής, καταγράφηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, ενώ κλήθηκε η θηροφυλακή και η αρχαιολογική υπηρεσία, οι οποίες προχωρούν στην απαραίτητη έρευνα και θα κινήσουν τις νομικές διαδικασίες.

Αμέλεια – παρανομία!

Οι ασυνείδητοι κυνηγοί εισήλθαν στον χώρο παράνομα για το κυνήγι του αγριόχοιρου, μη αντιλαμβανόμενοι ότι αυτή η αμέλειά τους μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση τραυματισμών.

Όπως μετέφερε ο αναγνώστης της εφημερίδας, ενώ ο νόμος ορίζει ρητά ότι το κυνήγι οποιουδήποτε είδους πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 300 μέτρα μακριά από κατοικημένες περιοχές, στο σημείο αυτό η απόσταση από τα πρώτα σπίτια της Καστρίτσας δεν είναι ούτε 60 μέτρα!

Υπάρχουν και οι νομοταγείς…

Τα φαινόμενα παραβατικότητας και λαθροθηρίας κάποιων ανεγκέφαλων κυνηγών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμαυρώσουν την γενικότερη υποδειγματική συμπεριφορά που διακατέχει την κυνηγετική οικογένεια στην Χαλκιδική. Η συντριπτική πλειονότητα των κυνηγών κάθε Σαββατοκύριακο και Τετάρτη που επιτρέπεται το κυνήγι, ασκούν με συνέπεια το αγαπημένο τους χόμπι και συμμορφώνονται πλήρως στους κανόνες του. Για τους κυνηγούς, οι μέρες που βγαίνουν για… παγάνα είναι αφορμή να βρουν τις αγαπημένες τους παρέες και μαζί με τα σκυλιά τους να «ξεχυθούν» στα σημεία που επιτρέπεται.

Είναι, επίσης, κοινά αποδεκτό ότι οι κυνηγοί αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις στυλοβάτη για μικρά χωριά και καφενεία, καθώς κάθονται ανά παρέες σε αυτά και τα στηρίζουν στην πράξη σε μια περίοδο που τα χωριά ερημώνουν.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikipost.gr/, 18/12/2023]