ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

Άμεσα ξεκινά το έργο αναβάθμισης της οδοποιίας στην περιοχή «Άγιος Χριστόφορος» Αρναίας, προϋπολογισμού 583.359,67 €, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η ασφαλτόστρωση και η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών υφιστάμενης αγροτικής οδού που χωροθετείται δυτικά του…

οικισμού της Αρναίας και εξυπηρετεί την πρόσβαση στην ευρύτερη αγροτική περιοχή που εντοπίζεται κατά μήκος των οδών και συνδέει το δυτικό τμήμα του οικισμού με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού. Το συνολικό μήκος της υπό μελέτη οδού αντιστοιχεί σε 1,08χλμ, οι δε εργασίες που θα υλοποιηθούν χωρίζονται σε έργα οδοποιίας και σε υδραυλικά έργα για τη διαχείριση ομβρίων υδάτων και  την αντιπλημμυρική προστασία της οδού.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επεσήμανε: «Σχεδόν καθημερινά πλέον, δρέπουμε τους καρπούς της εντατικής και μεθοδικής δουλειάς της τριετίας που προηγήθηκε. Είχαμε βάλει στοίχημα με τον εαυτό μας, όσο το δυνατόν περισσότερα έργα που ξεκινήσαμε να εντάσσουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα από την αρχή της θητείας μας, να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στην ίδια θητεία. Και αυτό πετυχαίνουμε και στην περίπτωση ενός οδικού άξονα που θα εξυπηρετεί πολύ σύντομα τους αγρότες μας και δεκάδες ιδιοκτησίες της περιοχής. Όπως δεσμευτήκαμε, ένα ακόμα πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας, παύει να αποτελεί αίτημα. Τα συνεργεία πιάνουν δουλειά σε λίγες μέρες και το αίτημα δίνει τη θέση του στην πραγματική, ορατή αναβάθμιση της καθημερινότητας. Συνεχίζουμε, να αλλάζουμε τον Δήμο Αριστοτέλη, κάθε μέρα και ένα βήμα.» 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 17/3/2023]