Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «IFTM -TOP RESA 2022» ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Γαλλίας «IFTM -Top Resa», που πραγματοποιείται από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Paris Expo Porte de Versailles στο Παρίσι, συμμετέχει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον τουρισμό στην Ευρώπη καθώς τουλάχιστον 200 χώρες συμμετέχουν σε αυτή. Παρών στην έκθεση ήταν και ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας και ο Γ ενικός Γ ραμματέας του EOT, Δημήτρης Φραγκάκης που επισκέφθηκαν και το περίπτερο της Χαλκιδικής.

Ο διευθυντής Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, Γιώργος Μπρουτζάς είχε συζητήσεις με τον υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, τον Γ.Γ. του EOT κ. Φραγκάκη, τη διευθύντρια EOT Γαλλίας κα. Βοζίκη, την προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης του EOT κα Λαζαρίδου, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κα Πατουλίδου, για τον απολογισμό της σεζόν που τρέχει και καινούργιες δράσεις που προγραμματίζονται για την νέα τουριστική χρονιά.

Η Ελλάδα μπαίνει στον μεγαλύτερο γαστρονομικό οδηγό

Η γαστρονομία της χώρας μας θα προ-βληθεί παγκοσμίως καθώς θα συμπεριληφθεί στον διάσημο οδηγό, με την συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ομίλου Michelin να υπογράφεται στο Παρίσι.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του EOT, Δημήτρης Φραγκάκης ο οποίος, μιλώντας από τα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης TOP RESA, επεσήμανε πως η συνεργασία υπογράφεται την Πέμπτη και η χώρα μας θα μπει επίσημα πλέον ως χώρα στον αστερισμό του Michelin.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως πρόκειται για μια τεράστια δυνατότητα προβολής της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο.

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 22/9/2022]