ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ 5+1 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται μια ακόμα σημαντική ανάπλαση, στον οικισμό της Βαρβάρας και μάλιστα σε 5 σημεία, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα από κωδικό ΣΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και περιλαμβάνει επεμβάσεις που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα στην περιοχή. 

Οι προτεινόμενες επεμβάσεις θα υλοποιηθούν σε πέντε περιοχές εντός Δ.Κ. Βαρβάρας και συγκεκριμένα αφορούν σε: α) πλακόστρωση του υπαίθριου κλιμακοστασίου, β) λιθόστρωση του πεζόδρομου δίπλα στο παλιό σχολείο, γ) λιθόστρωση φυσικού μονοπατιού, δ) διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου και ε) λιθόστρωση δρόμου. Επιπλέον προβλέπεται νέα διαμόρφωση και δαπεδόστρωση στην παιδική χαρά.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πρόβλεψη διαχείρισης των όμβριων υδάτων και ανανέωση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει:

«Σταδιακά αλλάζει η αισθητική και η λειτουργική ποιότητα της καθημερινότητας σε όλες μας τις κοινότητες. Όλες οι κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη,  η μια μετά την άλλη, είδαν, βλέπουν, ή θα δουν σύντομα, να εξελίσσονται έργα που θα αναβαθμίζουν τους οικισμούς, τόσο για τον κάτοικο, όσο και για τον επισκέπτη. Και οι αναπλάσεις είναι μόνο μια από τις κατηγορίες έργων και παρεμβάσεων, που πιστοποιούν τη φιλοσοφία με την οποία ξεκινήσαμε την πρώτη θητεία και συνεχίζουμε και στη δεύτερη: Ένας Δήμος, 16 Πρωτεύουσες!»

(Φωτό: Φωτορεαλιστική απεικόνιση προτεινόμενης επέμβασης)

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 28/4/2024]