ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ”, Ν. ΡΟΔΑ 26/8/2022 & Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 27/8/2022

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θέλοντας να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή και τις εκατοντάδες προσφύγων που έφτασαν και ρίζωσαν στα φιλόξενα χώματά της, παρουσιάζει σε συνεργασία με την Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο “Ματωμένα Χώματα” αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως του προσφυγικού ελληνισμού Διδώς Σωτηρίου”.

Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολης και Καππαδοκίας, ενώ παρεμβάλλονται επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα”.

Τα κείμενα της παράστασης απαγγέλει μοναδικά ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Ερμηνεύουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της  νέας γενιάς σε επιμέλεια Γιώργου Ντόβολου και συμμετέχουν τοπικά παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Θα πραγματοποιηθούν 2 παραστάσεις σε Δήμους της Χαλκιδικής με έντονο προσφυγικό στοιχείο:

Παρασκευή 26/8/2022 ώρα 21:00 στο ανοιχτό Θέατρο Νέων Ρόδων του Δήμου Αριστοτέλη και

Σάββατο 27/8/2022 ώρα 21:00 στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος δήλωσε σχετικά: “Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση φιλοξενούμε στο Νομό μας, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, μία αξιόλογη μουσική παράσταση με καταξιωμένους στο χώρο τους καλλιτέχνες – συντελεστές, που σκοπό έχει να ξυπνήσει θύμησες, να ψυχαγωγήσει και παράλληλα να αναδείξει την κουλτούρα και τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα που προήλθαν από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ευχαριστούμε θερμά τους Δήμους Αριστοτέλη και Νέας Προποντίδας καθώς και τους τοπικούς φορείς, για την συνεργασία και την υποστήριξη.

Θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας σε αυτή την εξαιρετική παράσταση.”

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 22/8/2022]