ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΠΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ 16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ- ΑΡΝΑΙΑΣ- ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης- Γαλάτιστας – Αρναίας- Παλαιοχωρίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 7 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος δένδρων στα εξής οδικά τμήματα:

  • Στην Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης-Αρναίας, από τα όρια Ν. Χαλκιδικής –  Χ.Θ.32+000-Άγιος Πρόδρομος- Αρναία- Παλαιοχώρι έως τη Χ.Θ. 77+900 (συμπεριλαμβανόμενου του ισόπεδου κόμβου Παλαιοχωρίου).
  • Στη Ν.Ε.Ο.- Παράκαμψη Αρναίας, από τη Χ.Θ.0+000 έως τη Χ.Θ. 5+000 -διασταύρωση με την Ε.Ο. Αρναίας-Παλαιοχωρίου και από τη Χ.Θ. 0+000 έως τη Χ.Θ. 2+954 (Συνδετήρια Οδός Μ. Παναγιά).

Οι εργασίες κοπής πρασίνου θα πραγματοποιηθούν δεξιά των οδών, τμηματικά και στις δύο κατευθύνσεις, από την Πέμπτη 7 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Δεν θα εκτελούνται εργασίες τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, καθώς και τις ημέρες Παρασκευή στο ρεύμα με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και Δευτέρα στο ρεύμα με κατεύθυνση από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη.

Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων της παραπάνω οδού, για την εκτέλεση των εργασιών, είναι σχετικά μικρός.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου και το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  τωνεργασιών.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 6/7/2022]