ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΈΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε. Πλατεία ΧΑΝΘ, Μπότσαρη, Ανδριανουπόλεως… Η πόλη γέμισε έλατα. Περίπου ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και τα έλατα από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής έφτασαν.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, για τους περισσότερους Θεσσαλονικείς, αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Παραγωγοί τρίτης γενιάς λένε ότι στην πλατεία της ΧΑΝΘ έρχονται από το 1989, ενώ και ο κόσμος τα περιμένει πώς και πώς ύστερα από 2 χρόνια πανδημίας.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε ένα έλατο στο σπίτι

Άλλοι πάλι δίνουν συμβουλές για να το πώς να διατηρήσουμε το έλατο στο σπίτι. Μπορούμε λοιπόν γύρω από τον κορμό να βάλουμε βρεγμένη πετσέτα και να τη βρέχουμε κάθε δύο με τρεις ημέρες για να μπορούμε να το συντηρήσουμε λίγο πιο φρέσκο και η άλλη επιλογή είναι να έχουμε μία βάση νερού που θα το κρατήσει πιο ζωντανό.

Παραγγελίες και τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Τα χαμηλά τα δέντρα ξεκινούν από 30 με 35 ευρώ και τα μεγαλύτερα φτάνουν στα 60 με 70 ευρώ, ανάλογα με το δέντρο. Οι γλάστρες ξεκινούν από 40 και φτάνουν μέχρι τα 60 ευρώ.

Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, παράγεται περίπου το 70% των φυσικών ελάτων που διοχετεύονται σε όλη τη χώρα, κατά την εορταστική περίοδο.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ:

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 28/11/2021]