Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ

Στη σημασία των ορυχείων της Χαλκιδικής εστίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold (μητρική της Ελληνικός Χρυσός), George Burns, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Σύμφωνα με τον κ. Burns, «τα ορυχεία της Κασσάνδρας αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ευκαιρία για την εταιρεία. Στην Ελλάδα επικεντρωνόμαστε στην αύξηση της παραγωγικότητας». Να σημειωθεί ότι ο κ. Burns έχει τονίσει πως όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα καταστεί σημαντικός παραγωγός χρυσού παγκοσμίως και παράλληλα επισήμανε πως προχωρά η εκπόνηση της τεχνικής μελέτης για τα κοιτάσματα που κατέχει η εταιρεία και στη Θράκη.

Αναφορικά με την πορεία της εταιρείας στο β’ τρίμηνο 2021 η διοίκηση της καναδικής πολυεθνικής τόνισε πως ο ισολογισμός της εξακολουθεί να αναδεικνύεται σε μια σημαντική δύναμη, η οποία θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και να μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν. «Με ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο του 2021 και θετική προοπτική στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Eldorado Gold παραμένει σε καλή θέση για ανάπτυξη και δημιουργία αξίας στο μέλλον» τόνισε μεταξύ άλλων ο George Burns. «Είχαμε ισχυρή παραγωγή αυτό το τρίμηνο με οδηγό το Kisladag και το Lamaque και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ανταποκριθούμε στην παραγωγή και το κόστος του 2021»δήλωσε ο George Burns, επισημαίνοντας παράλληλα την ισχυρή ρευστότητα της εταιρείας.

Στο εξάμηνο 2021 η εταιρεία εμφάνισε έσοδα457,8 εκατ. δολ., εκ των οποίων τα έσοδα από χρυσό διαμορφώθηκαν στα 405,1 εκατ. δολ. και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 53,9 εκατ. δολ. Στην Ελλάδα το κοίτασμα της Ολυμπιάδας παρήγαγε 12.934 ουγκιές χρυσού το δεύτερο τρίμηνο του 2021, παρουσιάζοντας μείωση κατά 28% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στόχος είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος συνεχούς βελτίωσης, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 5/8/2021]