Η KOMATSU ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής βαρέων οχημάτων λατομείων/ορυχείων Komatsu και αρκετοί από τους συνεργάτες της δημιούργησαν τη Συμμαχία Komatsu Greenhouse Gas Alliance για να οδηγήσουν από κοινού την ηλεκτροκίνηση στα οχήματα των ορυχείων.

Η Komatsu σχηματίζει συμμαχία με τις εταιρίες, Rio Tinto, BHP, Codelco και Boliden, για την απομάκρυνση των diesel φορτηγών ορυχείων.

Οι συνεργάτες του Gomat GHG της Komatsu θα συνεργαστούν μαζί της για το σχεδιασμό προϊόντων, την εξέλιξη, τη δοκιμή και την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εξοπλισμού και υποδομών εξόρυξης μηδενικών εκπομπών.

Στόχος της συμμαχίας είναι να προωθήσει το δυναμικό σχέδιο της Komatsu για βαρέα φορτηγά οχήματα μεταφοράς που μπορούν να λειτουργήσουν με διαφορετικές πηγές ενέργειας, όπως υβριδικό ντίζελ-ηλεκτρικό, αμιγώς ηλεκτρικό, ηλεκτρικό τρόλεϊ (με εναέριες γραμμές ισχύος) και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Τον περασμένο μήνα η Komatsu ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη Honda για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών εκσκαφέων με αντικαταστάσιμες μπαταρίες.

Η Komatsu λέει ότι έχει εργαστεί για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου εδώ και δεκαετίες σε πολλούς τομείς, όπως ηλεκτρικά φορτηγά, ηλεκτρικούς εκσκαφείς και μπουλντόζες, με δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας και προγράμματα εξοικονόμησης καυσίμου.

Η αρχική ιδέα της εταιρείας για ένα όχημα μεταφοράς που μπορεί να λειτουργεί με διάφορες πηγές ενέργειας αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο MINExpo 2021 στο Λας Βέγκας.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο

[ΠΗΓΗ: https://www.newsauto.gr/, του Γιώργου Σκευοφύλακα, 17/8/2021]