ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 60ΑΡΗΔΕΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Μετά την χορήγηση των εμβολίων στους άνω των 60 η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επικεντρωθεί ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όπως αυτή που δραστηριοποιείται στον τουρισμό

Στο τραπέζι βρίσκεται σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου το σενάριο μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης των εμβολίων στους άνω των 60 και σε ομάδες με ιδιαίτερα βαριά νοσήματα τη σκυτάλη να μην πάρουν νεότερες ηλικιακά ομάδες αλλά επαγγελματικοί κλάδοι.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο ίδιο ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «από τον Μάιο και μετά θα πρέπει να δούμε ποιες προτεραιότητες πλέον θα βάλουμε. Εκεί οι προτεραιότητες δεν είναι υγειονομικές. Τώρα οι προτεραιότητες -και θέλω να το τονίσω αυτό- είναι αμιγώς υγειονομικές. Δεν παρεμβαίνουμε καθόλου ό,τι μας λέει η επιτροπή κάνουμε. Όταν όμως θα έχουμε λύσει το ζήτημα των ευάλωτων τότε ενδεχομένως να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί».

Όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή» οι κλάδοι που θα επιλεγούν-αλλά όχι απαραίτητα με τη συγκεκριμένη σειρά- καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς έρχονται σε επαφή με πολύ και διαφορετικό κόσμο είναι οι εξής: εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, ντελίβερι, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί. Πάντως με δεδομένο ότι το νέο σχήμα εμβολιασμού θα αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο και μετά οπότε και ο χρόνος για να κλείσουν σχολεία και δικαστήρια θα μετράει αντίστροφα εκτιμάται πως προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης που έχουν πληγεί αι περισσότερο από αυτή την υγειονομική κρίση.

Πάντως στην κυβέρνηση θεωρούν ότι τότε θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων άρα είναι πιθανό να μην χρειαστεί να γίνει επιλογή. Ειδικά η στήριξη του τουρισμού αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας ενώ το εώς τώρα μηνύματα από το εξωτερικό για την έλευση τουριστών δεν είναι ενθαρρυντικά.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 15/2/2021]