Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Με QR CODES και διαδικτυακές καμπάνιες η προώθηση των περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη – Ειδικά banners σε επιλεγμένα τουριστικά ακίνητα του Δήμου τοποθετεί ο αρμόδιος φορέας (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.)

Πλήρως εναρμονισμένη με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και προώθησης του Δήμου Αριστοτέλη, η Εταιρία Αξιοποίησης των Τουριστικών Ακινήτων του (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.) προετοίμασε καινοτόμο σχεδιασμό υποστήριξης πολλών από τις επί μέρους παραμέτρους του. Μία από αυτές αποτελεί η προώθηση με QR CODES των δεκατριών (13) περιπατητικών περιηγήσεων του Δήμου, πολλές από τις οποίες έχουν αφετηρία ή τερματισμό το Άλσος Αριστοτέλη και τους λόφους του αρχαιολογικού χώρου των Σιδηροκαυσίων στον οικισμό των Σταγείρων.

Πράγματι ο σχεδιασμός του εντύπου με τίτλο «Trekking:Life is an adventure» υιοθετήθηκε πλήρως από την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., η οποία συμπεριέλαβε στις σελίδες του αφιέρωμα στα «Φυσικά» Όργανα της αριστοτελικής σκέψης, που ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει στο μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής: στο Άλσος του Αριστοτέλη.

Η τοποθεσία αποτελεί την αφετηρία του «Αριστοτελικού Περιπάτου», ο οποίος εμπλουτίσθηκε με νέες διαδρομές στο Αριστοτελικό Όρος, ενώ παράλληλα συνθέτει τον τερματισμό μίας εκ των διαδρομών του «Αλέξη Ζορμπά». Γύρω από το Άλσος τμήματα του δικτύου αριστοτελικών περιπατητικών περιηγήσεων τοποθετούν το χώρο σε περίοπτη θέση στο διεθνές περιπατητικό, πολιτιστικό και ιστορικό στερέωμα.

Η τοποθέτηση των banners με τα QR CODES διευκολύνει τον περιπατητή να λάβει στην τηλεφωνική του ή άλλη συσκευή άμεση πληροφόρηση για το υφιστάμενο περιπατητικό δίκτυο του Δήμου Αριστοτέλη https://issuu.com/ catadvertisingsa/docs/routes_ axtada_f , ενώ δίνει στον περιηγητή και στον πολιτιστικό ταξιδευτή τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα εκθέματα του Άλσους και την ιστορική διαδρομή του Αριστοτέλη στο χωροχρόνο.

Στο σχεδιασμό της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. συμπεριλαμβάνονται οργανώσεις βιωματικών προσχολικών, σχολικών και πανεπιστημιακών επισκέψεων στο Άλσος, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοούν διαδραστικά στο χώρο των QR CODES αλλά και των προαναφερόμενων οργάνων τον τρόπο με τον οποίο οι φυσιολατρικοί και οι πολιτιστικοί περίπατοι συνδέονται με όλα όσα επιστημονικά απασχόλησαν το σπουδαίο Σταγειρίτη φιλόσοφο.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, θα διενεργούνται διαδικτυακοί διαγωνισμοί και καμπάνιες, οι οποίες στόχο έχουν – πέρα από την προώθηση του περιπατητικού και ποδηλατικού προγράμματος της περιοχής – την καθολική ταύτιση της με την αριστοτελική ιδέα.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 21/4/2020]