Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χρηματική και υλική ενίσχυση των δομών υγείας και του Δήμου Αριστοτέλη

Η Ελληνικός Χρυσός συνδράμει την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συστήνοντας έκτακτο ταμείο αρωγής για την υποστήριξη της Χαλκιδικής και του Δήμου Αριστοτέλη, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε τις εξής πρωτοβουλίες, που προσφέρουν μία πολύπλευρη στήριξη στα νοσοκομεία, τις υπηρεσίες και τις δομές υγείας της περιοχής μας, βοηθώντας τους καθοριστικά να επιτελέσουν το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο τους:

– Δωρεά μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας αξίας €55.000 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

– Δωρεά 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων αξίας €51.300 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ετοιμότητα και την επάρκεια της περιοχής σε καίριο ιατρικό εξοπλισμό.

-Αγορά και διάθεση στο Υπουργείο Υγείας 1.000 προστατευτικών ασπίδων προσώπου για τα νοσοκομεία ΓΝΧ Πολυγύρου και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για προηγμένο εξοπλισμό που κατασκευάστηκε με την καινοτόμο μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τους επαγγελματίες της υγείας στους χώρους των νοσοκομείων.

– Δωρεά €10.000 προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, προκειμένου να διατεθούν για τη στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη, με έμφαση στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπανικολάου.

– Δωρεά 1.000 ολόσωμων προστατευτικών φορμών στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

– Δωρεά απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.

– Δωρεά ύψους €10.000 για τις απολυμάνσεις όλων των σχολείων του Δήμου Αριστοτέλη και άλλων δημοτικών και δημόσιων κτηρίων, όπως ΚΕΠ, Πυροσβεστική και γυμναστήρια.

– Δωρεά ύψους €10.000 στην Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ», που υλοποιεί την διανομή μέσων ατομικής προστασίας σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου και λειτουργεί τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι». Μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί, επιπλέον, για τον εφοδιασμό των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Αριστοτέλη με εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

– Πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω υπηρεσιών γενικού ιατρού, το οποίο ήδη προσφέρεται από την Ελληνικός Χρυσός εντός του Δήμου Αριστοτέλη.

– Διαρκής συντονισμός με το Κέντρο Υγείας στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, για την παρακολούθηση των αναγκών του, και εφοδιασμός του με αναλώσιμα υλικά ατομικής προστασίας.

Επιπλέον, σε πανελλαδικό επίπεδο, η Ελληνικός Χρυσός προέβη στις ακόλουθες ενέργειες, μέσω του έκτακτου ταμείου αρωγής της για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

– Δωρεά €20.000 προς τον ειδικό λογαριασμό που έχει ενεργοποιήσει το Υπουργείο Υγείας για την έκτακτη επιχορήγηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), το οποίο έχει αναλάβει το έργο της εισαγωγής στη χώρα μας αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας αναγκαίων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

– Δωρεά €10.000 στην μη κερδοσκοπική εταιρεία Συμμαχία για την Ελλάδα, που έχει αναλάβει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr/, 20/4/2020]