ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Αριστοτέλη χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό εργαλείο ενίσχυσης και ανάπτυξης της περιοχής, βρίσκεται σε επαφή με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, καθώς στα όρια του Δήμου περιλαμβάνεται και το μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, η Αμμουλιανή.

Πυρήνας της δράσης του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών είναι η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και τελικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των μικρών νησιών στην Εκπαίδευση, προσφέρονται για  άλλη μια χρονιά 198 υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ Άλφα.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχονται υποτροφίες σπουδών, για έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020: Ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων. Εάν η ειδικότητα επιλογής των υποψηφίων είναι ετήσια, τότε καλύπτεται όλη η θητεία. Εάν είναι διετή, τότε γίνεται έκπτωση ενός έτους.

Πλήρεις υποτροφίες φοίτησης στην ΑΛΦΑ επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια έχουν ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι Γυμνασίου (τουλάχιστον) για την ΑΛΦΑ επιλογή, που κατάγονται φυσικά από μικρά νησιά.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η διαδικασία προεγγραφής απλοποιήθηκε.

Για να συμμετάσχει κάποιος, χρειάζεται να ακολουθηθεί πιστά η εξής διαδικασία μετα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:

  1. Αποστολή Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην διεύθυνση:     president@smallisland.eu με τα εξής στοιχεία: ΟΝΟΜΑ/ ΕΠΙΘΕΤΟ/ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ/ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ/ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ/EMAIL.

Τα Παραπάνω στοιχεία πρέπει να έχουν σταλεί  το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 23.59, με την ένδειξη <ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ>.

Μετά την αποστολή των στοιχείων ακολουθεί από εμάς βεβαιωτικό λήψης.

Σε περίπτωση μη λήψης βεβαιωτικού, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ: 6937659825 ( κος Ελευθέριος  Κεχαγιόγλου)

  1. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 θα ενημερωθούν όλοι οι συμμετέχοντες για τα αποτελέσματα.
  2. Μετά την Ηλεκτρονική Επικοινωνία η  Κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνει κατευθείαν με τις σχολές, εφόσον πρώτα επικοινωνήσετε μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2019:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 2105279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 2104120313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com, 22/8/2019]