ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ. ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στους κόλπους του «Κινήματος Αλλαγής» και στη Χαλκιδική. Ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις με την αποχώρηση του “Ποταμιού” και το οργανωτικό ξεκαθάρισμα, συνεχίζονται ακόμη πιο δυναμικά οι ζυμώσεις και οι διαδικασίες, ώστε ο πολιτικός φορέας να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα.

Το επίσημο εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε στις αρχές της εβδομάδας με την εγκύκλιο που απέστειλε ο Γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης προς τις Νομαρχιακές Επιτροπές, που είχε ως θέμα: «Συγκρότηση Ψηφοδελτίων Κινήματος Αλλαγής – Προτάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, στη Χαλκιδική αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στις Εθνικές Εκλογές. Την ίδια ώρα έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και επαφές.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να επανέλθει στον κεντρικό πολιτικό στίβο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πάχτας επιδιώκει κατά κάποιο τρόπο «πολιτική δικαίωση» από το λαό της Χαλκιδικής ύστερα από την «περιπέτεια» που είχε με προηγούμενες ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ.

Άλλοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας , Ο Απόστολος Πάνας, ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Dr. Δημήτριος Ευαγγελινός, ο πρώην υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζερβοχωρίων και σύμβουλος επιχειρήσεων Χρήστος Κομπόγιαννος, η εκπαιδευτικός Άννα Κατσαρού, η οποία διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, καθώς ήταν επιλαχούσα, μετά από την παραίτηση του προκατόχου της Αργύρη Λαφαζάνη, και η δικηγόρος Θεοδώρα Μαυρομιχάλη-Κουγιώνη, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με «Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω πρόσωπα καλύπτουν γεωγραφικά το εκλογικό σώμα της Χαλκιδικής με εξαίρεση τη Σιθωνία, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιχειρείται προσέγγιση από τα τοπικά όργανα του κινήματος σε γυναικείο πρόσωπο που έχει συγγενική σχέση με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τα τέλη Ιουλίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία για την καταγραφή των ενδιαφερομένων και την υποβολή των προτάσεων από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, από  halkidikifocus.gr, 13/7/2018]