ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΙΔΙΑ (!) ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ….

Όταν έχει συμβεί τέτοιας έκτασης τραγωδία, όπως αυτή στην Ραφήνα Αττικής, με τόσες ζωές χαμένες τότε τα επονομαζόμενα προβλήματα της δικής μας καθημερινότητας φαντάζουν τόσο μα τόσο μικρά.

Από την άλλη όμως είναι ανάγκη να αλλάξουμε το περιεχόμενο του κάδρου μας, που τις μέρες αυτές εστιάζει στην χαροκαμένη (στην κυριολεξία) Αττική, αφού είναι τόση η στεναχώρια και το σφίξιμο στην ψυχή που προκαλούν οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που δύσκολα θα αποφύγουμε την κατάθλιψη.

Τα χόρτα λοιπόν σε δημόσιους χώρους στο Παλαιοχώρι έχουν ψηλώσει πολύ και πυκνώσει αρκετά, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, τόσο έξω από το Κέντρο Υγείας, όσο και σε πάρκα και πεζοδρόμια της κοινότητας, όχι μόνο δεν είναι κολακευτικές, αλλά προκαλούν και ανησυχία στους κατοίκους, καθώς μέσα σε μια τόσο πυκνή συστάδα χόρτων βρίσκουν για παράδειγμα καταφύγιο φίδια με τους κινδύνους που ελλοχεύει η παρουσία τους σε χώρους όπου περπατούν κόσμος και κυρίως παιδιά.

Παρόμοια η εικόνα και σε άλλους δημόσιους χώρους της κοινότητας

Επιπλέον, αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει και από άποψη αισθητικής εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου. Τώρα μάλιστα που ο δήμος φιλοδοξεί να γνωρίσει σε τουρίστες της παραλιακής ζώνης τις ομορφιές της ορεινής ζώνης που βρίσκονται στα Αρχαία Στάγειρα, την Αρναία και την Μεγάλη Παναγία.

Αν, ο μη γένοιτο, ένας επισκέπτης βρεθεί σε ιατρική ανάγκη να επισκεφτεί στο Κέντρο Υγείας του Παλαιοχωρίου, πιστεύουμε ότι αυτή η εικόνα που θα συναντήσει με τα χόρτα να φτάνουν στο ύψος των παραθύρων του κτιρίου, αν μη τι άλλο, θα τον προβληματίσει.

Επομένως, ας γίνει αυτό που πρέπει.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 26/7/2018]