ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ…

Με αφορμή την «κλασική» πλέον ανάρτηση του antigoldgr.org με τίτλο «H τηλεκατευθυνόμενη εξόρυξη έρχεται, οι μεταλλωρύχοι φεύγουν #skouries» (!!!), το μπλογκ http://politesaristoteli.blogspot.gr/ απαντά με ένα χιουμοριστικό σχόλιο που έχει τίτλο: ANTIGOLD ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ #SKOURIES.

Εντύπωση μου κάνει και η αντίδραση των αναγνωστών που αποδεικνύοντας πως ακόμα μπορούμε και διατηρούμε το χιούμορ μας, άρα υπάρχει ακόμα ελπίδα…

«Το antigoldgr.org κατά την πάγια αρχή και πρακτική του αποπροσανατολίζει για να μπορεί εκείνο να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τα οικονομικά σχέδια του, που έχουν σαν στόχο την συνεχή πρόκληση κοινωνικών εντάσεων και διχασμών σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας και επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική.

Το έκανε πρόσφατα με μια ανάρτηση του, όπου επι της ουσίας, τα πλάνα που κάνει εκείνο για την αναβάθμιση των ακτιβιστικών δράσεων και παρεμβάσεων στο μεταλλείο των Σκουριών, χωρίς την χρήση έμψυχου δυναμικού, τα φορτώνει στην μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μάλιστα χρησιμοποιεί σαν δόλωμα τον εκσυχρονισμό της τεχνολογίας στον τομέα της μεταλλευτικής, φυτεύοντας τον σπόρο της ανησυχίας και της ανασφάλειας προς τους εργαζόμενους, όταν εξαιτίας του χιλιάδες κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, είτε είναι άνεργοι, είτε απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας.

Όπως μαθαίνουμε στα εργαστήρια του “antigold lab”, η παρα – επιστημονική ομάδα του επιχειρεί να αντιγράψει πιστά το περίφημο ανθρωποειδές ρομπότ “Valkyrie” που κατασκεύασε η ΝΑΣΑ για τις αποστολές της στον Άρη.

Οι antigold παρα – επιστήμονες δυσκολεύονται βέβαια, καθώς πρέπει να προσαρμόσουν τον “Valkyrie” στις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει ο ακτιβισμός στο βουνό.

Θέλουν να του προσδώσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και πλαστικότητα στην κίνηση, όπως και δύναμη σε χέρια και πόδια σε σχέση με αυτή που έχει το πρωτότυπο, έτσι ώστε ο “Antigold Valkyrie” να είναι πιο γρήγορος και ευκίνητος στις αναμετρήσεις του με τις αστυνομικές δυνάμεις και εύστοχος στις βολές που θα κάνει με τα εκάστοτε υλικά (μπογιές, αυγά, πέτρες, ξύλα κλπ) που θα τον προγραμματίζουν να ρίχνει από το εργαστήριο τους.

Επιπλέον, μείζον ζήτημα για το “antigold lab” με την κατασκευστική πατέντα αυτού του ανθρωπόμορφου ρομπότ είναι και η δυνατότητα του μετά από κάθε “δράση” να συρρικνώνεται σε ογκο και να αποχωρεί πετώντας, αν γίνεται, για να μην υπάρχει κίνδυνος εντοπισμού και σύλληψης του από τις επίγειες δυνάμεις καταστολής.

Το antigoldgr.org μετά τις πτήσεις με drone, που έκανε πριν 2 χρόνια για την εναέρια φωτοαποτύπωση της περιοχής για τις δικές του οικοπεδικές – οικοδομικές ανάγκες ,μπήκε σ’ αυτή την δύσκολη όσο και κοστοβόρα διαδικασία (ευτυχώς λεφτά υπάρχουν), καθώς δεν κατάφερε να διαχεριστεί σωστά το έμψυχο δυναμικό που φανάτισε.

Αποτέλεσμα; Να μην υπάρχουν διαθέσειμες εφεδρείες μετά τις εμπλοκές των οπαδών του με την δικαιοσύνη και να πρέπει να καταφύγει σε πανάκριβους… τενεκέδες, όπως χαρακτηρίζουν οι παρα – επιστήμονες του τα ρομπότ – ακτιβιστές.

Ας πάρουμε εδώ μια πρόγευση από τον “Valkyrie” της ΝΑΣΑ μέσα από ένα σχετικό βίντεο:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το άρθρο σε κάποια σημεία του είναι ένα μείγμα μυθοπλασίας και σάτιρας. Ευχαριστούμε το antigoldgr. org που με τις ακατάσχετες ανοησίες του μας χαρίζει απίστευτες στιγμές γέλιου!»

Ας δούμε και τα σχόλια των αναγνωστών:

27 Απριλίου 2018 – 11:01 π.μ. – Ανώνυμος είπε…

Γιατί κάνετε διαχωρισμούς;;;

Οι κανονικοί οικολόγοι τι είναι;;;

Κι αυτοί τηλεκατευθυνόμενοι είναι.

27 Απριλίου 2018 – 11:51 π.μ. – Ανώνυμος είπε…

Το επιστημονικό κλιμάκιο των αντιγκολντ θα πρέπει να δώσει λύση και στο φρενάρισμα του ρομποτικού ακτιβιστή στην κατηφόρα του μεταλλείου προς το Χοντρό Δέντρο. Αν δεν το κάνουν θα τον μαζεύουν κομματάκια κάθε φορά από τα πρανή του καλύτερου δρόμου της Χαλκιδικής όπως η ίδια Ιγγλέζη τον έχει χαρακτηρίσει.

27 Απριλίου 2018 – 12:22 π.μ. –  Ανώνυμος είπε…

Να πετάει ρομποτ ακτιβιστής την μολότοφ καλύτερα από τον αναρχομπάχαλο; Από και κλείεται!  Δεν γίνεται να επιτρέψει ένας επαγγελματίας του είδους να του πάρουν το ψωμί μέσα από το στόμα.