ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Η ανοιξιάτικη, πολύχρωμη Αρναία κατάφερε να συγκεντρώσει την πρώτη ημέρα του Απρίλη εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν απόδραση από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, επιλέγοντάς της ως προορισμό ημερήσιας εκδρομής.

Ισραηλινοί, Τούρκοι, Γερμανοί και Έλληνες περπάτησαν στα πετρόκτιστα στενά της, φωτογράφισαν τα μακεδονίτικα αρχοντικά, γεύθηκαν και προμηθεύτηκαν τα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής, δοκίμασαν τοπικά πιάτα, «λούστηκαν» στο απριλιάτικο φως απολαμβάνοντας καφέ ή γλυκό στις ξακουστές πλατείες της και απέκτησαν μια όμορφη τουριστική εμπειρία στην «πιο παραδοσιακή πόλη της Χαλκιδικής».

Η Αρναία αποτελεί το πιο ζωντανό παράδειγμα μετάλλαξης ενός εσωστρεφούς ορεινού προορισμού σε πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού, μέσω πιστής εφαρμογής των κανόνων ενός προγράμματος προβολής, απευθυνόμενου σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή και μεσογειακή λεκάνη.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι, αλλά και περήφανοι» αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Τ. Άγγελος Γκαγκάνης. «Επενδύσαμε σωστά σε μια ποιοτική πρωτοβουλία, ταυτισθήκαμε με το σύνολο και – μέσω της συλλογικής αυτής δουλειάς – καταφέραμε το ακατόρθωτο: να συνδέσουμε τουριστικά την Αρναία με την παράκτια ζώνη αλλά και με τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ένα τουριστικό οικοδόμημα με σταθερές βάσεις και μεγάλη αξία».

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/, 2/4/2018]