ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η ELDORADO ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΣΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΒΡΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Είναι το «ευχαριστώ» της εταιρείας στην κυβέρνηση για τη βοήθεια που έχει προσφέρει εδώ και 2 χρόνια.

Πιστεύω ότι έχουμε όλοι πειστεί για το πόσο η κυβέρνηση αγαπάει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Μας το είπε, άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη μοναδική έκθεση παγκοσμίως στην οποία εκτίθενται δημόσια μονοπώλια για να μας πείσουν να αγοράζουμε από αυτά, ενώ δεν έχουμε καν εναλλακτική. Προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνησή μας έχει νομοθετήσει, ώστε αν είσαι αρκετά ηλίθιος να ξεκινήσεις μια επιχείρηση στη χώρα μας, να πρέπει να πληρώνεις το 125% των εσόδων στο κράτος, για να μπορεί να διορίζει ο Αλέξης τους κολλητούς του στο Δημόσιο και να νιώθεις κι εσύ, βρε παιδάκι μου, ότι προσφέρεις.

Αν, παρ’ όλα αυτά, επιμένεις να επιθυμείς να κάνεις την επένδυσή σου, τότε αναλαμβάνει δράση η Αρχαιολογική Υπηρεσία, μια και σίγουρα η έδρα της εταιρείας σου είναι αρχαιολογικός χώρος, διότι κάποτε εκεί θα είχε κατουρήσει κάποιος αρχαίος πρόγονός μας, καθώς πήγαινε σε κάποιο όργιο ή συμπόσιο.

Αν, παρ’ ελπίδα, καταφέρεις να βρεις μη αρχαιολογικό χώρο (αποκλείεται!), τότε σειρά έχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που θα προστατεύσουν το περιβάλλον από τη χυδαία δραστηριότητα που σκοπεύεις να ξεκινήσεις, όποια κι αν είναι αυτή. Για κάποιον περίεργο λόγο, μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ρυπαίνουν, ενώ η ΔΕΗ στην Κοζάνη, ας πούμε, παρότι καίει λιγνίτη, το πλέον ρυπογόνο καύσιμο στον πλανήτη, εκλύει άρωμα γιασεμί και τζίνγκο μπιλόμπα. Αντιθέτως, οι ιδιώτες μολύνουν το περιβάλλον με τον ιδρώτα των τίμιων εργαζομένων που χύνεται ποτάμι ώστε να θησαυρίζουν οι καπιταλιστές. Ή, όπως, στην περίπτωση του Ελληνικού, ανακαλύπτεται τυχαία ότι ένας χώρος που ήταν αεροδρόμιο για δεκαετίες είναι ξαφνικά και αρχαιολογικός χώρος αλλά και πυκνό δάσος του Αμαζονίου.

Με μεγάλη ανακούφιση μάθαμε σήμερα ότι η εταιρεία Eldorado, που εδώ και χρόνια παλεύει με τα θηρία για να στήσει μια εγκατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και να μας πάρει τον χρυσό μας, εγκαταλείπει την προσπάθεια να γίνει κερδοφόρα (όπως η Apivita – με την ευκαιρία, μπράβο, Αλέξη, που έγινες ο πρώτος πρωθυπουργός στον κόσμο που διαφήμισε αποτριχωτικές κρέμες) και αποφάσισε να μοιράσει ό,τι χρυσό εξορύξει στον ταλαιπωρημένο λαό της περιοχής και ειδικά σε όσους είχαν χάσει τον ύπνο τους, αφού ξύπναγαν αχάραγα για να πάνε να βανδαλίσουν εγκαταστάσεις και οχήματα. Μετά από λίγο, όμως, οι ιθύνοντες της εταιρείας το ξανασκέφτηκαν και είπαν «άσε, μάλλον είναι πιο εύκολο να την κάνουμε από ‘δω» και ανακοίνωσαν την αναστολή της επένδυσης που δίνει δουλειά σε χιλιάδες προσκυνημένους στους κατακτητές.

Ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, εκδήλωσε άμεσα τον ενθουσιασμό του με ένα σεμνό και βαθυστόχαστο σχόλιο στο Facebook και όχι στο Twitter, όπως συνηθίζει, αφού φαίνεται ότι θέλει να το κρατήσει αποκλειστικά για να συνομιλεί με την Ελένη Μενεγάκη. Ο κ. Νίκος κάλεσε τον λαό να διώξει άμεσα τον κατακτητή και ευχήθηκε στην εταιρεία τα καλύτερα για το μέλλον με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, λέγοντας «στα τσακίδια, Eldorado, και να μη στεριώσεις πουθενά», δίνοντας στις ευχές του μια εσάνς Κατίνας που πηγαίνει σε χαρτορίχτρες και καταριέται την παστρικιά που της έφαγε τον άντρα.

«Η αριστεία είναι ρετσινιά, αλλά το βυσματικό χώσιμο στο Δημόσιο, ευλογία»   Όλα αυτά γίνονται μόνο μία μέρα μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εκεί όπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως προστάτης των επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Κάτι σαν να εμφανίζεται ο Ταμτάκος ως εκπρόσωπος της Chanel ένα πράγμα. Όμως όλοι ξέρουμε ποια οικονομία γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή των διορισμών ημετέρων σε ανύπαρκτες θέσεις του Δημοσίου, του μόνου εργοδότη που αγαπούν αλλά και που θα τους ανεχόταν…

 

[ΠΗΓΗ: http://www.lifo.gr, του aNameToCome, 12/9/2017]