ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ

Χάρτες της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών της Βρετανίας δείχνουν τον τεράστιο πλούτο που κρύβεται στο ελληνικό υπέδαφος

Την αποκάλυψη που είχε κάνει η «δημοκρατία» σας 25 Απριλίου για τον θησαυρό 2,3 τρίσ., που κρύβεται κάτω από τα πόδια μας ήρθε να επιβεβαιώσει η Βασιλική Εταιρία Επιστημών της Βρετανίας

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη που δημοσίευσε στη σελίδα της, και αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr, όποιος επικεντρώσει στην Ελλάδα θα διαπιστώσει τον τεράστιο πλούτο που περικλείεται τόσο εντός της ΑΟΖ όσο και στο υπέδαφος της χώρας μας και αφορά πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, γεωθερμία, λιγνίτη και ορυκτό πλούτο που μόνο ο τελευταίος αγγίζει τα 140 δισ. Ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία (τα επιβεβαίωσε η αποκάλυψη των χαρτών από το pronews) οφείλονταν στην αποτίμηση των ορυκτών πόρων της Ελλάδας σχετικά με τα αποθέματα και την αξία τους, και ήταν προϊόν πενταετούς έρευνας του καθηγητή Ορυκτολογίας – Κοιτασματολογίας, διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωχημείας του ΑΠΟ Ανέστη Φιλιππίδη μαζί με τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ Ανανία Τσιραμπίδη

Τα ποσά αυτά, όπως είχε αποκαλύψει στη «δημοκρατία» ο κ. Φιλιππίδης, αποτελούν την ακαθάριστη αξία των ενεργειακών πόρων με μια μάλλον συντηρητική και συγκρατημένη προσέγγιση. «Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από το 2008 έως το 2011. Μελετήσαμε με βάση έναν πολύ αυστηρό πανευρωπαϊκό κώδικα, λάβαμε υπόψη 500 μελέτες αλλά και αρχεία, μερικά εκ των οποίων είναι μυστικά και βρίσκονται στα χέρια εταιριών έρευνας και εκμετάλλευσης, ευρωπαϊκών οργανισμών και επιτροπών. Ως καθηγητές είχαμε πρόσβαση στα αρχεία αυτά, τα οποία απαγορεύεται να δημοσιοποιήσουμε, αλλά μπορούμε να τα λάβουμε υπόψη για να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση του ορυκτού πλούτου» σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης.

Η μελέτη του κ. Φιλιππίδη δείχνει πως η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μένουν «θαμμένα» κάτω από τα πόδια μας αντί να τα εκμεταλλευτούμε.

«Μια σκέτη εξόρυξη μπορεί να μας κάνει πλούσιους. Αν όμως προχωρήσουμε στη παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, μπορούμε να είμαστε πάμπλουτοι» είχε επισημάνει ο κ. Φιλιππίδης, κάτι που επιβεβαιώνουν απόλυτα η μελέτη και ο χάρτης της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών, που είναι επίσημος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 22/8/2017]