Η “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

kentriki_stoa_photo

Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους… Το ποτήρι ξεχείλισε με την δημοσίευση στο alterthess των περίφημων «πορισμάτων» των επιθεωρητών, ένα έργο που ξεκίνησε το 2012 και παίζεται σε επανάληψη κάθε φορά που το «κίνημα» χρειάζεται ενισχύσεις… Τα πορίσματα (που σημειωτέον έχουν απαντηθεί και καταρριφθεί ένα-ένα από την εταιρεία), αφορούν αποκλειστικά τα έργα της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών, αλλά οι πηχυαίοι τίτλοι που θα βλέπουμε την επόμενη εβδομάδα σε ΑΥΓΗ, Εφημερίδα των Συντακτών και στα άλλα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, θα λένε «Πορίσματα κόλαφος για τις Σκουριές»!!!

Ποια είναι λοιπόν η αριστερή μέθοδος; Μια γνωστή και παμπάλαια τακτική:

Δημοσιεύουμε την σπέκουλα που επιθυμούμε στα φίλια προς εμάς μέσα. Στην περίπτωσή μας θα δείτε «άρθρα- φωτιά» σε ΑΥΓΗ, Εφημερίδα των Συντακτών, στο Κόκκινο, alterthess, και σε όλα τα φιλοσυριζαϊκά μπλογκ. Αφήνουμε το θέμα να ζυμωθεί καμιά εβδομάδα, να αναπαραχθεί και από άλλα μέσα που δεν έχουν ύλη και θεματολογία και αναπαράγουν ότι νάναι, αλλά κυρίως και να δούμε και την αντίδραση-απάντηση της άλλης πλευράς, διότι υπάρχει και η περίπτωση να έχουμε κάνει πατάτα, και να μας κάνουν ρόμπα…

Μόλις διαπιστώσουμε πως δεν έχουμε κάνει εμφανή πατάτα και η προπαγάνδα μας έχει πιάσει τόπο, «πέρασε» δηλαδή στο ευρύ κοινό, ερχόμαστε ως διοίκηση, ως εξουσία και προβάλλοντας πως «κοιτάξτε, έχει γίνει χαμός στα ΜΜΕ, βράζει ο λαός, υπάρχει πρόβλημα», εκτελούμε το καθήκον μας –γι’ αυτό εξ’ άλλου μας ψήφισε ο λαός–, και «λύνουμε το πρόβλημα»…

Στην Χαλκιδική βέβαια τα πράγματα διαφοροποιούνται ελαφρώς… Το θέμα ανακινείται και ανατροφοδοτείται από την τοπική βουλευτή και την “συμμορία” που έχει ιδιοποιηθεί τον «antigold αγώνα», οι οποίοι απελπισμένα επιθυμούν να σταματήσει η επένδυση στην Χαλκιδική, η κάθε πλευρά για τους δικούς της λόγους:

Η κοινοβουλευτική καριέρα της κας Ιγγλέζη, η οποία έχει στηριχθεί εξ ολοκλήρου στο κλείσιμο των μεταλλείων, –γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μηδενικό της έργο σε οποιοδήποτε άλλο τομέα–, θα σβήσει σαν κεράκι στον χιονιά αν βρεθεί λύση για το θέμα, και οι ψηφοφόροι της θα ζητούν τα ρέστα για όλα αυτά που έχει υποσχεθεί.

Η πλευρά του Παρατηρητηρίου, ο κος Παπαγεωργίου δηλαδή, έχει μάλλον σοβαρότερα προβλήματα, γεγονός που αναδεικνύεται κάθε φορά που το θέμα οδεύει προς λύση ή επίκειται μια ομαλοποίηση της κατάστασης. Ακριβώς τότε το μπλογκ του Παρατηρητηρίου κατακλύζεται από… «άρθρα-φωτιά», στα οποία αποκαλύπτονται συνωμοσίες, ραδιουργίες, διαπλοκές, παραβάσεις, παρανομίες, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς… Λογικό… Συμπάσχω με τον Τόλη, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια έχει περάσει στην σφαίρα της γραφικότητας. Αν τα μεταλλεία κλείσουν, ο «αγώνας» του κου Παπαγεωργίου θα δικαιωθεί και οι κατηγορίες οι οποίες εκκρεμούν εις βάρος του, θα έχουν τελείως διαφορετική βαρύτητα στο δικαστήριο. Υπάρχει πάντα βέβαια και η περίπτωση της ανταλλαγής… Σταματάω να κάνω φασαρία, αλλά κάνε κι εσύ κάτι για το κατηγορητήριο… (Έτσι είναι αυτός ο κόσμος… Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις…).

Το ζήτημα είναι άλλο εδώ, όμως… Είναι ενήμεροι στον ΣΥΡΙΖΑ (περιβάλλον πρωθυπουργού, ηγεσία ΥΠΕΡΕΝ) για το παιχνίδι που ξεκινά με τα πορίσματα, ή πρόκειται για αντάρτικο της Χαλκιδικής; Βλέπω στις αναρτήσεις του Παρατηρητηρίου και πολλές αιχμές για ολιγωρία του Υπουργείου, για αδράνεια των υπηρεσιών, για ασυνέπεια αναγγελιών της κυβέρνησης στο θέμα των μεταλλείων, για κατευθυνόμενες αποφάσεις ΣτΕ, για έλλειψη πολιτικής βούλησης… Τι γίνεται εδώ; Χθες ξεκίνησε το παιχνίδι με τα «πορίσματα-κόλαφο» από την φίλη μας την Σταυρούλα Πουλημένη του alterthess και το Παρατηρητήριο. Σίγουρα σήμερα-αύριο θα συνεχιστεί σε Εφημερίδα των Συντακτών, ΑΥΓΗ και σε άλλα φερέφωνα. Ποια είναι η επιδίωξη την συγκεκριμένη στιγμή;

Δύο είναι οι πιθανότητες:

Ή προετοιμαζόμαστε για την απόφαση του ΣτΕ στο τέλος του μήνα, η οποία αν είναι θετική για την επένδυση δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε Ιγγλέζη και «κίνημα».

Ή επίκειται συνέχεια των διώξεων για τους κατηγορούμενους της Χαλκιδικής και πρέπει να έχουμε κάτι στα χέρια μας να ανταλλάξουμε.

Διαλέξτε και πάρτε, αλλά μην ανησυχείτε, το κουβάρι ξετυλίγεται και θα τα μάθουμε όλα σύντομα.