Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

assets_LARGE_t_420_54553539_type12140

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Το ότι ο Δήμος Αριστοτέλη έχει αλωθεί και μάλιστα ύπουλα, μετά την αποχώρηση του τάχαμου «ενωτικού» Μίχου το ξέραμε όλοι, (άλλωστε κανείς δεν ψήφισε δήμαρχο τον κο Ζουμπά… έτσι δεν είναι;) Το ότι ο δήμος θα συντασσόταν με τις απόψεις της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Σκουρλέτη, όμως είναι ανήκουστο. Και αντί να αναγνωρίσει ποιοι πραγματικά φταίνε για τις 2.000 οικογένειες της περιοχής που βρίσκονται σήμερα στον αέρα, αναμασά και αναπαράγει αστήρικτα επιχειρήματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο παρά πέντε έκανε ένα προεκλογικά δωράκι στα τοπικά στελέχη του, όχι γιατί τα αγαπάει, αλλά γιατί τον είχαν απειλήσει πως θα οδεύσουν και αυτοί προς Λαφαζάνη μεριά… Έτσι, δεν διαλύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, αλλά μόνο κάποια κομμάτια στη νεολαία, στη Νομαρχιακή κ.λπ….

Και τώρα, προεκλογικά, αποφάσισε ο κος Ζουμπάς να βγει από την τρύπα που κρύβεται τόσες εβδομάδες και να «βοηθήσει λίγο την κατάσταση», επιρρίπτοντας ευθύνες στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” με ανακοίνωσή του που αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Συγκεκριμένα επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται –που αλλού– στο left.gr ότι «η εργοδότρια εταιρεία, στη λογική του “όλα ή τίποτα”, θέτει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων της, χωρίς να έχει κατά Νόμο δικαίωμα, παρόλο που δεν ανακλήθηκε το σύνολο των αδειών της».

Ο δήμος κάνει λόγο για «προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανασφάλειας των εργαζομένων και από πολιτικούς» (οι συριζαίοι υπουργάρες που ευθύνονται για αυτή την ανασφάλεια, δεν περιλαμβάνονται στους πολιτικούς ε;) και καλεί τους εργαζόμενους μαζί με το δήμο σε διεκδίκηση απέναντι στην εταιρεία, απαιτώντας την εφαρμογή των εργασιακών νόμων, αλλά και των περιβαλλοντικών όρων.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. Στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ δεν ήταν συντεταγμένος και ο δήμος με τους αντιδίκους κατά των οποίων προσέφυγε η «Ελληνικός Χρυσός»; Δεν οφείλει ο Δήμος να σεβαστεί στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας; Είναι αυτός ο μίνιμουμ δήμαρχος Ζουμπάς μαζί με τον Τόλη και την Κατερίνα και τους Πάνους του ΥΠΑΠΕΝ υπεράνω του νόμου; ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.

Βέβαια οι εργαζόμενοι δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια και απάντησαν στην τραγική ανακοίνωση του Δήμου. Διαβάστε πως αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την αντιμετώπισή τους από τον κο Ζουμπά και τους ομοσταύλους του:

«Κατά την διάρκεια των καταλήψεων των Δημαρχείων Αρναίας και Μεγάλης Παναγίας, στις 29 και 31 Αυγούστου 2015, λάβαμε δέσμευση από τους αντιδήμαρχους του Δήμου Αριστοτέλη Α. Τσακνή και Ι. Μητροφάνη, για το ότι στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα θέσουν προς συζήτηση το θέμα της παύσης των εργασιών μας, καθώς και το αίτημα μας για έμπρακτη συμπαράσταση από τον Δήμο Αριστοτέλη, στον αγώνα μας.

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 και αφού ενημερωθήκαμε για τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2015, με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι το κύριο θέμα που ταλανίζει αυτή την στιγμή τον δήμο μας αλλά και όλη την Ελλάδα, το γεγονός ότι 2000 εργαζόμενοι από την μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ όπως πρόσφατα έκρινε και το ΣΤΕ στην ΑΝΕΡΓΙΑ, δεν απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο. Παρά τις δεσμεύσεις των κυρίων αντιδημάρχων, το μόνο το οποίο συνέβη ήταν να αναγνωστούν τα ψηφίσματα μας.

«Κύριοι» της Δημοτικής Αρχής, από την στιγμή που κοροϊδεύετε τους άνεργους συνδημότες σας, είστε ανάξιοι να μας εκπροσωπείτε και δεν υπάρχετε για μας. ΝΤΡΟΠΗ!!!»

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

 

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

 

Ο πρόεδρος

Γεώργιος Χατζής

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

 

 

 

Ο πρόεδρος

Χρήστος Ζαφειρούδας