ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ!

IMG_7181

Μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς αποφάσεις υπό την πίεση συγκεκριμένων κύκλων που μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία»

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και χωρίς να έχουμε λάβει καμία ξεκάθαρη απάντηση, κατεβήκαμε στην Αθήνα και πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας προσπαθώντας να βρούμε εμείς και να συναντήσουμε τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργικά στελέχη που κρατούν την τύχη μας στα χέρια τους.

Σε αυτήν μας την προσπάθεια που συνεχίζεται πιο δυναμικά και αυτή την εβδομάδα, είχαμε συμπαραστάτες και τουςευχαριστούμε δημόσια την Γ.Σ.Ε.Ε, την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων και το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής που έκαναν ότι μπορούσαν για να μας ανοίξουν πόρτες επικοινωνίας.

Η τοπική Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη αντίθετα, έκανε ότι μπορούσε για να κλείσει κάθε πόρτα επικοινωνίας με την Κυβέρνηση και αυτό οφείλουμε να το καταγγείλουμε δημόσια. Όλες τις προηγούμενες ημέρες και παρά την αγωνία μας και την ανησυχία μας, η Βουλευτής Χαλκιδικής που εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο όλους εμάς, 2.000 Χαλκιδικιώτες και τις οικογένειές μας και όλους τους συγχωριανούς μας που βασίζουν το μέλλον τους στα Μεταλλεία, αντί να μας αντιμετωπίζει σοβαρά και να εκπροσωπήσει τον τόπο, εμπόδισε μπροστά μας και χωρίς προσχήματα ακόμα και την δική μας προσπάθειά να το πράξουμε.

Απευθύνουμε λοιπόν  ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον αρμόδιο Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος και μας είδε και μας άκουσε. Τον καλούμε, πριν αποφασίσει να κάνει πράξη την δέσμευσή του σε εμάς και να μας επισκεφτεί στην Χαλκιδική, να αποφύγει κάθε μονομερή ενέργεια, υπό την πίεση συγκεκριμένων κύκλων που μπαινοβγαίνουν με ευκολία στα Υπουργικά γραφεία στην Αθήνα. Αλλιώς θα μας βρει μπροστά του.

Και ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:

  1. Θα μείνουμε στην Αθήνα, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να είμαστε παρόντες. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόφαση για μας χωρίς εμάς, και χωρίς να ακουστεί προηγουμένως η φωνή μας.
  2. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας. Εμείς δουλεύαμε, δουλεύουμε και θα δουλεύουμε στα Μεταλλεία
  3. Εμείς δεν εκβιαστήκαμε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν θα εκβιαστούμε από κανέναν.

Ο αγώνας μας ΤΩΡΑ δυναμώνει

Και πάλι, με τον αγώνα μας, θα νικήσουμε

Οι Πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας