ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

DCIM100MEDIA

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης μίλησε για θέματα της αρμοδιότητάς του στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και μεταξύ άλλων έθιξε και το θέμα των Σκουριών:

«Ένα από τα Θέματα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει προεκλογικά ήταν η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική. Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι σαφής: αυτή η επένδυση είναι εκτός των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Δεν εκτιμούμε ως υπουργείο ότι τέτοιου είδους επενδύσεις βοηθούν την ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα πρόσκαιρα οφέλη για τους ιδιώτες, το Δημόσιο αλλά και σε θέσεις εργασίας είναι πολύ λιγότερα από τις ζημιές. Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι εργάτες που δουλεύουν σης υπάρχουσες μεταλλευτικές χρήσεις. Δεν θα κατεβάσουμε κανέναν διακόπτη. Αλλά είναι άλλο πράγμα οι αλόγιστες επεκτάσεις μεταλλείων. Εμείς μιλάμε για τις τελευταίες αδειοδοτήσεις. Έχουμε πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι είναι αυτό που επιεικώς θα έλεγα νομιμοφανείς, δηλαδή πατάνε σε “κυκλικούς ορισμούς νομιμότητας”, με το ένα χαρτί να στηρίζεται στο άλλο και κανένα δεν πατάει πουθενά. Πρόκειται για αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης και εμείς δεν θα τις σβήσουμε με έναν χάρακα. Έχουμε προχωρήσει αρκετά τη νομική επεξεργασία και θα έχουμε μέσα στην εβδομάδα το πόρισμα. Άλλωστε εκκρεμοδικεί και μια αίτηση στο ΣτΕ για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δεν θα πάρω μια βιαστική απόφαση η οποία θα μπορούσε να προσβληθεί».

Τι καταλαβαίνω από όλα αυτά; Η κυβέρνηση θα ήθελε ιδανικά να κλείσει την επένδυση για να αποδειχθεί συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά θα επιθυμούσε διακαώς και μια λύση για τους εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι, διότι 2.000 άτομα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί… Δηλαδή θέλουν και το σκυλί χορτάτο, και την πίττα ολόκληρη, όπως λένε στο χωριό μου… Δύσκολο κε Τσιρώνη… Ακόμα και για αυτή την κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει για όλα μαγικές λύσεις…