ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

unnamed

Εργαζόμενοι των Μεταλλείων φτάνουν από νωρίς το πρωί στις Σκουριές. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΔΕΝ διαπραγματεύονται τον κόπο και το μόχθο τους. Μέχρι τις 11 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η άλλη πορεία, των αντιδρώντων στην εξόρυξη, αποφασίστηκε από τους ίδιους και με προτροπή της κας Ιγγλέζη, να μην γίνει τελικά και να παραμείνουν οι συγκεντρωμένοι στην Μ. Παναγία. Πολύ λογικό, αφού τίποτα χειρότερο δεν θα μπορούσε να συμβεί για τη νέα κυβέρνηση από μια σύρραξη μεταξύ εργαζομένων και αντιδρώντων, οπότε και η ίδια η κα Ιγγλέζη προτίμησε να ματαιωθεί η προγραμματισμένη πορεία στο βουνό.

Δείτε το βίντεο εδώ, με δηλώσεις του Χρήστου Ζαφειρούδα, προέδρου του σωματείου υπογειτών.

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν και μια ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται πως

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Το μέλλον μας και την αξιοπρέπειά μας δεν τα βάζουμε σε διαπραγμάτευση

Σήμερα ξεκινάει δυναμικά από τις Σκουριές ο αγώνας όλων μας για το παιδιά μας, τα χωριά μας και το μέλλον το δικό μας και του τόπου μας.

Σήμερα διαδηλώνουμε πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ την απόφασή μας να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προστατέψουμε ότι κερδίσαμε με αγώνες».

Στην ίδια ανακοίνωση προβάλλονται και τα σημεία στα οποία θα επικεντρωθεί ο αγώνας τους:

«Θα φωνάξουμε πιο βροντερά από ποτέ ότι:

  1. Εμείς ξέρουμε από αγώνες. Και δώσαμε όλους τους δίκαιους αγώνες μας, με την Αριστερά στο πλευρό μας.
  2. Αυτό το έργο προχωράει νόμιμα και θα είμαστε μπροστά, για να υλοποιηθεί στο σύνολό του. Στις Σκουριές την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι. Και αυτό δεν το βάζουμε σε διαπραγμάτευση.
  3. Εμείς δεν χρειαζόμαστε υποκινητές για να εντείνουμε τον αγώνα μας. Είμαστε στις Σκουριές γιατί αυτό είναι το σπίτι μας και βρίσκεται σε κίνδυνο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το προστατέψουμε. Σήμερα, αύριο και για όσο χρειαστεί.
  4. Εμείς δεν προκαλέσαμε ποτέ κανέναν. Και ούτε θα προκαλέσουμε ποτέ. Εμείς είμαστε στην δουλειά μας, στον τόπο μας και έχουμε όχι απλά το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.
  5. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε στο πλευρό μας τους συγγενείς, τα παιδιά και τους πατεράδες μας. Τους συγχωριανούς και τους φίλους μας. Την κοινωνία του τόπου μας. Γι’ αυτό και θα νικήσουμε».