ΖΟΥΜΠΑΣ Vs ΒΑΓΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΑΡΝΑΙΑΣ

zoumpas1Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση(διαβάστε την όλη εδώ) και έχει τίτλο «Τα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου, δεν προσφέρονται για προσωπικά και πολιτικά οφέλη»(!!!), το Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων Δ. Αριστοτέλη απαντά στην επερώτηση του βουλευτή του νομού κουΒαγιωνάστη Βουλή σχετικά με την επανίδρυση του Α.Τ. Αρναίας (διαβάστε σχετικά εδώ).

Με λίγα λόγια η δημοτική αρχή κατηγορεί τον κο Βαγιωνά για ελλιπή ενημέρωση, αφού, «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, στη συνεδρίαση της 29ης Αυγούστου 2016, με την 285/2016 ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφασή του, που εκφράζει τις παρατάξεις της πλειοψηφίας και μειοψηφίας αυτού, χαιρέτησε την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, την Ιερισσό. […] Ταυτόχρονα, στην ίδια Απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο εξέφρασε τη διαφωνία του για την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας σε Αστυνομικό Σταθμό και επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη διατήρησής του». Επίσης όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στην ίδια Απόφαση, η Τοπική Κοινωνία, δια του Δημοτικού της Συμβουλίου τοποθετείται σφαιρικά επί των θεμάτων που θέτει το εν λόγω νομοσχέδιο, και λαμβάνοντας υπόψη την κατάργηση του Σταθμού Συνοριοφυλακής της Μ. Παναγίας, προτείνει τη δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στη Μ. Παναγία για την αστυνομική κάλυψη της περιοχής. Υπογραμμίζεται δε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη, στις 29-8-2016, ο Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Ζουμπάς έκανε δεκτή πρόταση της μείζονος μειοψηφίας να υπάρξει διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία με συμμετοχή της Αντιπολίτευσης του Δήμου, η οποία να μεταβεί στην Αθήνα και να ενημερώσει σχετικά τους κ. κ. Βουλευτές του νομού κα. Κατερίνα Ιγγλέζη και κ. Γεώργιο Βαγιωνά, ζητώντας την παρουσία και συνδρομή τους σε συναντήσεις τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό, όσο και με την ηγεσία της Αστυνομίας στην Αθήνα».

Από δω και πέρα αρχίζει το γνωστό παραμύθι «Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι»!!! «Ωστόσο, ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής, ο κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, θα όφειλε να γνωρίζει πολύ καλά ότι το «πολεμικό» κλίμα που περιγράφει έχει αλλάξει εδώ και δύο χρόνια στην Ιερισσό και στην ευρύτερη περιοχή. Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που επεδίωξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και λίγο έλειψε να σημάνει τη διάρρηξη του υγιούς -κατά τα άλλα- κοινωνικού ιστού της περιοχής είναι πλέον παρελθόν, και μάταια προσπαθούν ακόμη και σήμερα να τη συντηρήσουν με ακραίο τρόπο κάποιοι».

Και συνεχίζει με ανέκδοτα: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή διέπεται από ένα διαφορετικό όραμα και μια διαφορετική φιλοσοφία: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων ανεξαιρέτως των δημοτών, την ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων, την αρμονική συνύπαρξη και ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων με σεβασμό στη προσωπικότητα, το επάγγελμα και την ιδιαιτερότητα του κάθε συνδημότη μας, και – κυρίως – τη δημοκρατική επίλυση των προβλημάτων προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας». Αχαχαχαχαχα!!! Καλοοοοοόόό…

Λέει κι άλλα γραφικά η ανακοίνωση, αλλά τελειώνει με το «Η αναβίωση της πολιτικής του “διαίρει και βασίλευε” στην Βόρεια Χαλκιδική δεν ωφελεί κανένα, πολύ δε περισσότερο τον Τόπο μας», γεγονός που μας δίνει το δικαίωμα να σχολιάσουμε, «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί….»