Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΣΤΟ 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Διπλή η συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός στο σημαντικό επιχειρηματικό, οικονομικό και κοινωνικό φόρουμ

Την Τετάρτη 10 Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ενός θεσμού ο οποίος καθιερώθηκε πλέον ως ένας από τους πλέον σημαντικούς όσον αφορά τις εξελίξεις στο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό, περιβαλλοντικό και γεωπολιτικό γίγνεσθαι του πλανήτη. 

Η φετινή διοργάνωση έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο “Μεγάλη Μετάβαση” και στα πολυθεματικά πάνελ τα οποία έχουν προγραμματιστεί η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις κάθε λογής μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής 

Τίτλος της φετινής συνάντησης, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, είναι η “Μεγάλη Μετάβαση”, με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που παρατηρούνται σχεδόν σε κάθε τομέα της οικονομίας, αλλά και της ζωής. 

Όπως και κάθε χρόνο, κορυφαίοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών. Μεταξύ αυτών ηγέτες κρατών, βραβευμένοι ακαδημαϊκοί, η ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου, ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών, και άλλες σημαντικές προσωπικότητες θα περιγράψουν, θα αναλύσουν και θα αξιολογήσουν τις μεταβάσεις που μετασχηματίζουν σήμερα την παγκόσμια κοινότητα.

Η Ελληνικός Χρυσός θα έχει διπλή παρουσία σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Την Πέμπτη η κα Έρρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων Ελλάδας της Eldorado Gold, συμμετεέχε στο inclusivity lounge της Women On Top, με θέμα τη Συμπερίληψη και συγκεκριμένα στο πάνελ με θέμα την Γυναικεία απασχόληση ως βασικό ζήτημα για την ισότητα των φύλων και τη δημογραφική πολιτική. Την ίδια ημέρα, ο κος Χρήστος Μπαλάσκας, Αντιπρόεδρος της Eldorado Gold και Γενικός διευθυντής της Ελληνικός Χρυσός, θα συμμετάσχει σε δύο συνεχόμενα πάνελ, το πρώτο με θέμα τις κρίσιμες πρώτες ύλες, και το δεύτερο με θέμα την συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας στην Πράσινη Μετάβαση.

Το 7ο Inclusivity Lounge

Στις 11 Απριλίου, το Women On Top διοργανώνει το 7ο Inclusivity Lounge στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με την υποστήριξη των British Council στην Ελλάδα, Konrad Adenauer Stiftung Ελλάδας και Κύπρου, της Ελληνικός Χρυσός, της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Principia.

Το Inclusivity Lounge, με τίτλο “Inclusion: the lost piece in the demographic puzzle”, θα επικεντρωθεί στη συμπερίληψη ως πιθανή λύση στις προκλήσεις του δημογραφικού ζητήματος, και ειδικότερα στους τρόπους με τους οποίους η γυναικεία απασχόληση, η ένταξη των μεταναστ(ρι)ών και των ατόμων με αναπηρία,  η διαγενεακή συμπερίληψη στη φροντίδα και στην αγορά εργασίας και η διαμόρφωση συμπεριληπτικών οικογενειακών πολιτικών μπορούν να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις στο δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Για μία ακόμη χρονιά, το Inclusivity Lounge θα φιλοξενήσει καταξιωμένες ελληνίδες, έλληνες, αλλά και διεθνείς ομιλήτριες & ομιλητές, με σκοπό να τεθούν τα παραπάνω ζητήματα στην καρδιά του Delphi Economic Forum, ανοίγοντας με τρόπο ουσιαστικό τη συζήτηση για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, σε έναν από τους πιο σημαντικούς κόμβους συνάντησης και λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα.