CNN: Η ΑΡΝΑΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελλάδα είναι πανέμορφη και έχει πολλά διάσημα χωριά που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, τη γραφικότητά τους αλλά και την τουριστική τους κίνηση, ως επακόλουθο των παραπάνω.

Υπάρχουν και κάποια ελληνικά χωριά τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει για την ομορφιά τους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ένα μεγάλο χωριό στη Χαλκιδική, η Αρναία, το οποίο είχε ψηφιστεί από το CNN ως «ένα από τα δέκα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας».

Είναι το χωριό Αρναία, το οποίο, αν δεν γνωρίζεις ή δεν έχεις επισκεφθεί, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις. Ένας οικισμός διαφορετικός και γραφικός, που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η Αρναία, λοιπόν, είναι ένα χωριό της Χαλκιδικής, το οποίο δεν είναι τόσο φημισμένο όσο άλλα στην περιοχή. Βρίσκεται μιάμιση ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και καταφέρνει να κλέψει την καρδιά όσων το επισκεφθούν.

Με λίγους περισσότερους από 2.000 κατοίκους, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την Αρναία κωμόπολη, στην πραγματικότητα όμως μοιάζει περισσότερο με ένα χωριό που θες να μείνεις και να ξαποστάσεις για μέρες, μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα.

Η Αρναία είναι χτισμένη στα 600 μέτρα υψόμετρο στους πρόποδες του βουνού Χολομώντα και αποτελεί την απόδειξη ότι η Χαλκιδική, εκτός από εκπληκτικές θάλασσες, διαθέτει και πολύ όμορφα ορεινά χωριά. Φτάνοντας κανείς εκεί, θα δει ότι είναι πνιγμένη στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά. Εκτός από αυτό, όμως, ξεχωρίζει και για την αρχιτεκτονική της, μια και περπατώντας στα πλακόστρωτα στενά θα δεις καλοδιατηρημένα κτίρια από πέτρα και μια ομοιομορφία στη ρυμοτομία του χωριού.

Κάνεις ένα ταξίδι στον χρόνο, καθώς νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια περασμένη δεκαετία. Δεν είναι σίγουρα καθόλου τυχαίο ότι το αμερικανικό CNN τοποθέτησε την Αρναία στην τρίτη θέση με τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω πιο δημοφιλείς οικισμούς.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 31/10/2023]