ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στη Δημοτική Κοινότητα Αρναίας καθορίζεται ως εξής:

26 Οκτωβρίου 2023: Γενικός σημαιοστολισμός από την ενάτη (9η) πρωινή ώρα των Δημόσιων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών και των οικιών της πόλης μέχρι δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση των καταστημάτων αυτών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28 Οκτωβρίου 2023.

27 Οκτωβρίου 2023: Ομιλίες από εκπαιδευτικούς σε ειδικές συγκεντρώσεις μαθητών των σχολείων και απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές στο μνημείο των Ηρώων μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

28 Οκτωβρίου 2023: 07:00, εωθινό από την Φιλαρμονική του Δήμου και στη συνέχεια Έπαρση Σημαίας στο Δημοτικό Κατάστημα.

Μετά την Έπαρση της Σημαίας, η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

09:30, συγκέντρωση Αρχών στην πλατεία «Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄» και από εκεί μετάβαση στην επίσημη δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας.

10:00, Τέλεση επίσημης δοξολογίας

  • 10:30, Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του Γενικού

Λυκείου Αρναίας

Μετάβαση στο χώρο του Ηρώου. Επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων. Προσευχή από τη Φιλαρμονική και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των

Ηρώων. Σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ένδοξων νεκρών μας.

  • Εθνικός Ύμνος.

Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους, μαθητών των Λυκείων, του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων.

  • 18:30, Υποστολή της Σημαίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΡΝΑΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΙΑΤΟΣ

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 26/10/2023]