5α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ»

Βραβείο στη HELLAS GOLD και την COSMOTE για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού δικτύου με υποδομή κινητής τηλεφωνίας στο υπόγειο μεταλλείο στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Η καινοτομία βρέθηκε στο επίκεντρο στο φετινά 5α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» – Ωδή στην καινοτομία, που απονεμήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα (αλφαβητικά): της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ). του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕTA). του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), του OK!Thess,  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, του Συνδέσμου θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), της Endeavor Greece και της UNESCO Chair on Green Innovation and Circular Economy.

Platinum sponsors ήταν οι εταιρείες ΔΕΗ, Attica Bank, INTRAKAT και Παγκράτια Τράπεζα.

Gold sponsor ήταν η εταιρεία ΕΥ Ελλάδος. Silver Sponsor ήταν η εταιρεία ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ.

Supporters ήταν οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Εθνική Τράπεζα, ΕΥΑΘ, KLEEMANN, Lamda Development και Μασούτης.

Transportation sponsor ήταν η ετοιρεία AVIS. Creative Technology partner ήταν οι εταιρείες Headline Athens – Mimo Labs.

Υπήρχαν 11 κατηγορίες βραβείων:

  1. Κατηγορία «Υγεία»: 
  2. Κατηγορία «Τουρισμός»: 
  3. Κατηγορία «Υποδομές»: 
  4. Κατηγορία «Χρηματοοικονομική Τεχνολογία»: 
  5. Κατηγορία «Μεταποίηση»: 
  6. Κατηγορία «Ενέργεια – Περιβάλλον»: 
  7. Κατηγορία «Αγροδιατροφή»: 
  8. Κατηγορία «Μόδα»: 
  9. Κατηγορία «Εφοδιαστική Αλυσίδα»: 
  10. Κατηγορία «Ανθρώπινο Δυναμικό»: 
  11. Κατηγορία «Νεοφυείς Επιχειρήσεις»:

Στην 3η κατηγορία «Υποδομές», οι εταιρείες COSMOTE και HELLAS GOLD έλαβαν το βραβείο για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού δικτύου με υποδομή κινητής τηλεφωνίας στο υπόγειο μεταλλείο στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Το βραβείο παρέλαβαν οι Δημήτρης Νάνας, Corporate Customers Sales Director της COSMOTE, και Αργύρης Πατουσιάς, διευθυντής IT της HELLAS GOLD, από τον Χρήστο Ταραντίλη, εταίρο – επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της ΕΥ Ελλάδος 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το Υπουργείο Εργασίας δίνει μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της εργασίας. Ο συγκεκριμένος θεσμός βραβεύει εταιρείες καινοτομίας, που και αυτές συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της απασχόλησης, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% και σε ορίζοντα τετραετίας στο 8% και την αύξηση του μέσου μισθού».

Ενώ ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι «μπορεί η πορεία της χώρας μας να ήταν δύσκολη αυτά τα 200 χρόνια, αλλά εμείς δεν παύουμε να είμαστε ο έξυπνος εμπορικός και επιχειρηματικός λαός της Νοτίου Ευρώπης και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Αυτός ο θεσμός αναδεικνύει αυτή ακριβώς την τάση, αυτήν ακριβώς την υποχρέωσή μας απέναντι στην Ιστορία, να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «ο θεσμός των βραβείων “Θαλής ο Μιλήσιος” μεγαλώνει, γιγαντώνεται και ισχυροποιείται κάθε χρόνο. Ειδικό φέτος είναι μια ξεχωριστή και σημαντική εκδήλωση, γιατί βραβεύεται η καινοτομία. Η καινοτομία η οποία για εμένα είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα ένα βασικό συστατικό του σύγχρονου κράτους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την προσπάθεια των επιχειρήσεων που καινοτομούν και σήμερα θέλω να συγχαρώ τις επιχειρήσεις που θα βραβευθούν, αλλά και όλες όσες συμμετέχουν στον θεσμό».

Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την αγορά και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του TV100 Χριστίνα Κανατάκη.

(Φωτό: Από αριστερά: Αργύρης Πατουσιάς. διευθυντής IT της ΗELLAS GOLD,  Χρήστος Ταραντίλης. εταίρος – επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της ΕΥ Ελλάδος και πρώην υπουργός)

[ΠΗΓΗ: POLITICAL, 20/9/2023]