ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Είναι πλέον γνωστό ότι στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, και για 22 ολόκληρα χρόνια ,έζησε στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής ο Γεώργιος Ζορμπάς ,δηλαδή ο πραγματικός άνθρωπος πίσω από τον ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη, Αλέξη Ζορμπά.

Ο Δήμος Αριστοτέλη επιχειρεί να αναδείξει το ιστορικό αυτό γεγονός που έχει στο επίκεντρό του μία προσωπικότητα η οποία ακτινοβολεί παγκόσμια .

Με συντονισμένες κινήσεις τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει βήματα προς αυτόν το στόχο. Αποκτήσαμε, με δωρεά, από τους δεκάδες κληρονόμους την οικία Ζορμπά και πριν λίγες εβδομάδες, με κάλυψη της δαπάνης απο την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, παραλάβαμε το σύνολο των απαραίτητων μελετών για την ανακαίνιση του οικήματος και την μετατροπή του σε ένα σημείο ιστορικής αναφορας στον Αλέξη (Γεώργιο) Ζορμπά, με λαογραφικά και ψηφιακά στοιχεία, που εκτιμούμε οτι θα εκτινάξει την φήμη της περιοχής.

Τις ενέργειες αυτές ακολουθεί η διαδικασία χρηματοδότησης του εγχειρήματος πού θα οδηγήσει στην έναρξη κατασκευής του έργου.

Η φήμη όμως του εγχειρήματος τρέχει πιο γρήγορα και από την ίδια την εξέλιξη του και έτσι η Δημόσια Τηλεόραση ανέδειξε το θέμα μέσα από ένα ζωντανό ρεπορτάζ. Δείτε εδώ το βίντεο:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 26/4/2023]