ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Η Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη, η οποία διαχειρίζεται το δημοτικό παρκινγκ Ουρανούπολης προχώρησε σε ανακαίνιση και αναβάθμιση αυτού. Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε σε διάστημα ενός μήνα, κι ήταν ένα έργο αυτοχρηματοδοτούμενο 100% από ιδίους πόρους της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α..

Το Δημοτικό parking και η περαιτέρω αναβάθμισή του, ήταν πάντοτε στις προτεραιότητες της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. όμως λόγω της πανδημίας αυτό είχε καταστεί απαγορευτικό.

Η ανώνυμη αυτό το διάστημα προχώρησε σε πολλαπλές εργασίες που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα εξωραϊσμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών του παρκινγκ.

  • Εγκαταστάθηκε ο πρώτος δημόσιος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δήμο μας, ο οποίος λόγω και της απομακρυσμένης θέσης της Ουρανούπολης, θα λειτουργήσει θετικά στην προσέλκυση νέων επισκεπτών
  • Δημιουργήθηκαν θέσεις ΑμεΑ, μηχανών και ποδηλάτων
  • Στην είσοδο πραγματοποιήθηκαν σημάνσεις θέσεων και τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών κολόνων.
  • Έγινε πεζοδρόμηση της εισόδου με τη δημιουργία ράμπας ΑμεΑ
  • Πραγματοποιήθηκαν δενδροφυτεύσεις και τοποθετήθηκε χλοοτάπητας σε πολλαπλά μέρη του παρκινγκ, ενώ το παραλιακό τμήμα καλύφθηκε με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση με ποτιστικό σύστημα.
  • Δημιουργήθηκε χώρος αναμονής επισκεπτών με την τοποθέτηση ξύλινων παγκακίων, ζαρτινιερών , τα οποία είναι εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά προσφορά της εταιρείας Αgrovision ΙΚΕ
  • Διαμορφώθηκαν ειδικά δύο είσοδοι πεζών από προς την πλευρά του λιμανιού και των διαμονητηρίων
  • Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην κύρια είσοδο του παρκινγκ (εισόδου και εξόδου των οχημάτων), όπου τοποθετήθηκαν πινακίδες υψηλής τεχνολογίας με ψηφιακές ενδείξεις και γράμματα από plexiglass με εσωτερικό φωτισμό led
  • Τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης εντός του χώρου του δημοτικού parking
  • Τοποθετήθηκε στο τέλος της πρόσοψης του parking η οποία αποτελεί και ουσιαστικά την είσοδο του χωριού, τρισδιάστατη πινακίδα ειδικής κατασκευής όπου αναγράφεται η ονομασία του χωριού σε συνδυασμό με το λογότυπο αυτού.

H Πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε., κα Μαρία Ελένη Ζαμάνη , ανέφερε σχετικά… ΄΄Το παρκινγκ Ουρανούπολης πλέον θα αποτελεί κόσμημα της εισόδου του χωριού!!! Είναι μεγάλη μας η χαρά μας που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την δέσμευση μας αναφορικά με την ανακαίνιση του δημοτικού παρκινγκ κάτι για το οποίο δεσμεύτηκα προσωπικά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ουρανούπολης. Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το parking της Ουρανούπολης ως ένα από τα πρώτα οικολογικά parking ανά την Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά, το Δήμαρχο μας κύριο Στέλιο Βαλιάνο, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του ως προς τις διαδικασίες τοποθέτησης του φορτιστή και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στην διαχείριση του όλου έργου, τους συνεργάτες μου, το προσωπικό του παρκινγκ και τους προμηθευτές που δούλεψαν με μεράκι για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με παραγωγικά και δημιουργικά έργα, σε όλα τα υποκαταστήματα που διαχειρίζεται η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.. Για το παρκινγκ στον σχεδιασμό είναι την άνοιξη του 2024 να συνεχίσει η αναβάθμιση στους εσωτερικούς χώρους γιατί η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. σχεδιάζει μακροπρόθεσμα …’’.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 26/4/2023]