ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα και παρουσία αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Όπως γράφει το thes.gr, το ψηλό έλατο, ύψους 16 μέτρων, στην πλατεία του Ταξιάρχη στολίστηκε με 85 χιλιάδες λαμπιόνια και είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας που άναψε τα φώτα του.

Το χωριό των ελατοπαραγωγών, που θα «πλημμυρίσει» σε λίγο διάστημα με έλατα όλη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μη δώσει το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Το άναμμα του δέντρου στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής συνδυάστηκε με την παραμονή της εορτής του Πολιούχου και Προστάτη του χωριού Αγίου Αρχαγγέλου, ενώ η εκδήλωση έγινε αμέσως μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό.

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν, το άναμμα των φώτων στο ύψους 16 μέτρων έλατο, που κοσμεί  την πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γευθούν τοπικά γλυκίσματα, ζεστούς λουκουμάδες, ατομικές βασιλόπιτες με φλουρί (και με μία έκπληξη), ζεστό κρασί και άλλα εδέσματα.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και εδώ ένα σχετικό βίντεο:

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 7/11/2022]