ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: Η ΠΡΩΤΗ “ΜΑΧΗ” ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΧΑΒΡΙΑ

Νέα δυναμική στις κατασκευαστικές προσδίδουν οι τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο την συμφωνία Intrakat-Ellington, την επικείμενη είσοδο του Δημήτρη Κούτρα στο μετοχικό κεφάλαιο της Δομικής Κρήτης και τις παρασκηνιακές διεργασίες μεταξύ των “μεσαίων” ονομάτων του κλάδου.

Για αυτό και η προσοχή στρέφεται στις πρώτες δημοπρασίες, που διενεργούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε και θεωρείται πως θα δοθούν δείγματα γραφής.

Η πρώτη…αναμέτρηση είναι για την Δευτέρα (31 Οκτωβρίου) και θα διεξαχθεί για την ανάληψη του προγράμματος κατασκευής του φράγματος Χαβρίας (στην Χαλκιδική).

Μάλλον μέτριου (αρχικού) προϋπολογισμού καθώς βγαίνει στα 105 εκατ.€ αλλά πολλαπλασιαστικής αξίας, καθώς το σχήμα που θα επικρατήσει θα αποκτά πλεονέκτημα και για άλλα περιφερειακά στην ευρύτερη περιοχή (Κεντρικής Μακεδονίας-Χαλκιδικής, λόγω εγκατεστημένων εργοταξίων).

Η “νέα Intrakat” προσέρχεται με την ΕΥΑΘ και την Suez (μέτοχος μειοψηφίας στο μ.κ της ΕΥΑΘ), απέναντι στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις του “νέου ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ/Holterman-Βαρδινογιάννη, από τον οποίο αποχώρησαν οι νυν μέτοχοι της “νέας Intrakat (Μπάκος-Καϋμενάκης- Εξάρχου).

Και έπεται συνέχεια, μέσα στον Νοέμβριο.

[ΠΗΓΗ: https://banks.com.gr/, του Χρήστου Ν. Κώνστα, 17/10/2022]