ΚΑΙΡΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης σε αρκετές περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Αν και η ημέρα δεν θα προμηνύει αρχικά ότι θα υπάρξει τόσο μεγάλη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, σχεδόν όλα τα προγνωστικά μοντέλα κάνουν λόγο για βροχές και καταιγίδες, ακόμη και έντονες, κυρίως σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά.

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και βόρεια, και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 24, στη Θεσσαλία από 13 έως 24, στην Ήπειρο από 10 έως 23, στην Ανατολική Στερεά από 12 έως 25, στη Δυτική Στερεά από 14 έως 23, στην Πελοπόννησο από 10 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 14 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 24, στις Κυκλάδες από 16 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 23 και στην Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δύσκολο το απόγευμα

Καμπανάκι για επικίνδυνη κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών κρούει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media o κ. Μαρουσάκης, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου και από τα βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η μεταβολή του καιρού που αναμένουμε θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές – καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους ακόμα και ψύχρα.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 13/10/2022]