ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΔΙΑΘΕΣΗ- ΌΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Μπορεί η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης να ξεκινά την Παρασκευή, όμως η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου και η πρώτη μεγάλη πληρωμή αναμένεται στα τέλη Δεκεμβρίου. Το ΥΠΟΙΚ θέλει πρώτα να προχωρήσουν οι αγορές καθώς για να πάρει κάποιος το επίδομα, δεν πρέπει απλά να έχει ολοκληρώσει την αγορά αλλά πρέπει να έχει αγοράσει διπλάσια ποσότητα πετρελαίου από το επίδομα που του αντιστοιχεί. Επομένως , δεν πρόκειται να υπάρξει προκαταβολή επιδόματος για τους περσινούς δικαιούχους όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια κι αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διαφορά φέτος.

Η δεύτερη μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με τα εισοδηματικά κριτήρια. Ενώ δηλαδή για τους παλιούς – αυτούς δηλαδή που πήραν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης ανεξάρτητα αν έκαψαν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο – θα ισχύσουν τα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια (16.000€ για άγαμο, 24.000€ για έγγαμο και 3.000€ προσαύξηση για κάθε παιδί), για τους καινούριους – αυτούς δηλαδή που θα κάνουν αίτηση για πρώτη φορά φέτος – σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι θα ισχύσουν τα περσινά εισοδηματικά κριτήρια (14.000€ για άγαμο, 20.000€ για έγγαμο και προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί). Οι “νέοι” αυτοί δικαιούχοι ανήκουν στην δεξαμενή όσων χρησιμοποίησαν ρεύμα για να ζεσταθούν πέρυσι και , δεν δικαιούνταν φυσικά επίδομα και τώρα το ΥΠΟΙΚ θέλει να τους “στρεψει” στο πετρέλαιο.

Όσοι υποβάλουν φέτος για πρώτη φορά δήλωση κι όσοι πήραν και πέρυσι αλλά αντί για φυσικό αέριο , θα κάψουν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι και αυτοί που θα πάρουν ΔΙΠΛΟ το επίδομα , που είναι η τρίτη και πιο σημαντική διαφορά σε σχέση με ό,τι ίσχυε έως τώρα.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 12/10/2022]