Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Οι πρωτοβουλίες της εταιρείας για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής

Η εκπαίδευση είναι, μεταξύ πολλών πραγμάτων, ένας ισχυρός «κοινωνικός ανελκυστήρας». Οι επενδύσεις που αφορούν στον τομέα της εκπαίδευσης, όχι μόνο προάγουν την κοινωνική πρόοδο, αλλά ισχυροποιούν την οικονομία της χώρας και ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Ελληνικός Χρυσός δραστηριοποιείται περίπου είκοσι χρόνια στη ΒΑ Χαλκιδική, υλοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Από την αρχή της δραστηριότητάς της ασκεί μια υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα και παραμένει πιστή στη δέσμευσή της απέναντι στην τοπική κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη, για περαιτέρω ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας με στόχο ο ορυκτός πλούτος της περιοχής να αποτελέσει πηγή ευημερίας για όλους.

Η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας εστιάζει, μεταξύ άλλων, προς έναν βασικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης, στοχεύοντας σε επενδύσεις με υψηλή κοινωνική προστιθέμενη αξία.

Με γνώμονα την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που τη φιλοξενεί, η Ελληνικός Χρυσός υλοποιεί πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων με έμφαση στη νέα γενιά του Δήμου Αριστοτέλη. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζει και επενδύει σε δράσεις και έργα που προσφέρουν καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες, όπως τα μαθήματα ρομποτικής και STEM σε μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη, ένα πρόγραμμα που υλοποιείται εδώ και πέντε συναπτά έτη σε συνεργασία με την Eduact, προσφέροντας στα παιδιά και τους νέους της περιοχής την ευκαιρία να αναπτύσσουν γνωστικές, κοινωνικές και σωματικές δεξιότητες, αλλά και δεξιότητες δημιουργικής – κριτικής σκέψης.

Παράλληλα, πρόσφατα πρόσφερε μια εκπαιδευτική ευκαιρία ζωής, μέσω της παροχής μιας πλήρους τριετούς υποτροφίας διδάκτρων και τροφείων, με διαμονή στο οικοτροφείο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της αριστείας του μαθητικού δυναμικού του Δήμου, μέσω της παροχής του βέλτιστου δυνατού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Συμπληρωματικά, η εταιρεία υποστήριξε χορηγικά πρωτοβουλίες φοιτητικών ομάδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως η Aristotle Racing Team (ART) και n Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT).

Επιπλέον, η εταιρεία υλοποιεί και έργα υποδομής στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως το πρόγραμμα ανακαινίσεων σχολικών κτιρίων του Δήμου, όπου έχουν ήδη ολοκληρωθεί παρεμβάσεις σε 7 σχολικές μονάδες, ενώ ήδη δρομολογείται και η επέκταση του προγράμματος στο μέλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση, εγκαταστάθηκαν προηγμένα συστήματα ψύξης και φίλτρανσης του νερού σε όλα τα σχολεία του δήμου Αριστοτέλη. Στόχο αυτών των δράσεων αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών ώστε να μπορούν να εστιάσουν στη μαθησιακή τους πρόοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο της νέας Επενδυτικής Συμφωνίας σχεδιάζει εμβληματικές επενδύσεις ύψους 80 εκατ. δολαρίων σε έργα κοινωνικής υπευθυνότητας, σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία, που θα τονώσει την ανάπτυξη της περιοχής και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

[ΠΗΓΗ: ATHENS VOICE, 13/10/2022]