ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η έκθεση Ferie For Alle πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MCH (Messecenter Herning), στο Χέρνινγκ της Δανίας από 25 έως 27 Φεβρουαρίου και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με δικό του stand στο περίπτερο 60 τ.μ. της Εθνικής συμμετοχής. Σύμφωνα με τους διοργανωτές 41.252 ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης κυρίως από το… βόρειο τμήμα της Δανίας, 660 οι εκθέτες σε 270 περίπτερα. 

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα λόγω της πανδημίας η συνεργασία του Tour Operator “Primo Tour” με το “Prima Holidays” συνεχίζεται και προβλέπει απευθείας πτήση charter από το Billund της Δανίας στη Θεσσαλονίκη και συμβόλαια με ξενοδοχεία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Οι προκρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και μόνο την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης είχαν πουληθεί 1.000 πακέτα διακοπών. 

Η συμμετοχή μας στην έκθεση ήταν καθοριστική μιας και έδωσε στους Δανούς την ευκαιρία να μάθουν για έναν μοναδικό και υπέροχο τόπο με μοναδικές παραλίες, εκπληκτικό γεωγραφικό ανάγλυφο, αρχαιολογικούς χώρους και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. 

Ο πολιτιστικός, γαστρονομικός, αρχαιολογικός και θαλάσσιος πλούτος της Χαλκιδικής, αλλά και οι οικογενειακές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται σε όλο τον προορισμό μας, όπως κάμπινγκ, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης για το σκανδιναβικό κοινό. 

Ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γιώργος Μπρουτζάς είχε σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Tour Operator: Primo Tours, Bravo Tours, Tvernoe Travel Group, Mixx Travel και Kulturrjser Europa. Εκτός από το Primo Tours και το Air Tour που έχουν πρόγραμμα για την Χαλκιδική και υπολογίζουν ότι θα φέρουν στη Χαλκιδική πάνω από 6.000 Δανούς τουρίστες, όλοι οι υπόλοιποι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό μας ο καθένας για διαφορετικό τύπο διακοπών (τουρισμός golf, luxury tourism, εναλλακτικές μορφές κλπ). 

Το περίπτερο μας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρέσβης μας στην Δανία  κ. Νικόλαος Κοτροκόης καθώς και ο πρέσβης της Κύπρου στην Δανία κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν. 

Η αποστολή της Χαλκιδικής είχε την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών κ. Παύλο Μούρμα και των κ. Μιχάλη Αλφαρά και κας Αθηνάς Νέλλα από την κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ. 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 1/3/2022]